7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Türkiye'nin ilk su kayağı göleti gün sayıyor

Bursa'da Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılan ve Türkiye'de ilk olan su kayağı göletinde sona yaklaşılıyor. 60 bin metrekare alan üzerine yapılan ve Türkiye'de tek olan tesislerde bu yaz Avrupa Su Kayağı Şampiyonası'nın yapılması planlanıyor. 

Osmangazi Belediyesi'nin Çukurca'da 60 bin metre kare üzerinde hayata geçirdiği su kayağı göleti projesi açılış için gün sayıyor. Türkiye'de ilk, dünyada ise mekanik özellikleriyle sayılı tesisler arasına giren Çukurca Su Kayağı Göleti'nde Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe incelemelerde bulundu. Çevresi ve sosyal alanlarıyla toplam 110 bin metrekare alan üzerine yapılan proje hakkında bilgi veren Altepe, Türkiye ve Avrupa'ya örnek olacak bir tesisi Bursa'ya kazandırdıkları için duydukları mutluluğu ifade etti. 

Bursa'nın marka kent olması için Osmangazi Belediyesi olarak ürettikleri projelerle üzerlerine düşeni yaptıklarını kaydeden Altepe, "Bu proje çok önemli bir projeydi. Bursamız su tesisleri yüzünden fakir bir şehir. Belediye olarak bu açığı gördüğümüz için hemen böyle bir tesisi Bursa'ya kazandırmak istedik. Dünyanın birçok yerinde bulunan, Türkiye'de olmayan bu tesisler için 1,5 yıl önce kolları sıvadık. Atıl durumda bulunan bu araziyi projelendirdik. Bu konunun uzmanları ile çalıştık. Mekanik sistemler Alman firması tarafından yapılıyor. Diğer işlemleri ise biz kendi imkanlarımızla yapıyoruz. 30 bin metre kare üzerindeki göletin zeminine yalıtım yapıldı. Yerin altındaki suyu havuza aldık. Şehir şebekesine de el atmadık. Şu anda mekanik aksamı da kuruldu ve elektrik bağlantıları yapılıyor. 2 ay içerisinde bu tesis spor yapılabilecek seviyeye gelecek. Çevre düzenlemesine de başladık. Kafeteryalar, oyun ve spor alanları bulunacak. Halkımız burada keyifli dakikalar geçirecek. Burası diğer illere de örnek olacak" dedi. 

Göletin ortasında 5 bin metrekarelik bir ada bulunduğunu ve bu adaya tünel geçidi yapıldığını vurgulayan Altepe, "Burada düğün, toplantı gibi birçok faaliyet yapılabilecek. Her yönüyle birçok aktivitenin yer alacağı bir merkezi hayata geçirdik. Bu tür tesisler umarım tüm ülkeye örnek olacak. 1,5 milyon YTL'ye mal olan bu tesis Bursa'ya çok büyük vizyon kazandıracak. 32 bin metrekare alanda her türlü organizasyona imza atılabilir. Böyle bir tesis Almanya'da bile yok. Bu yaz başı tesislerimizde Türkiye Su Kayağı Şampiyonası yapılacak. Sonbaharda da Avrupa Su Kayağı Şampiyonası'nın yapılması planlanıyor. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki günlerde konu netlik kazanacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2008 Çarşamba 14:56:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?