7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Tuzla'daki işçi ölümlerine tabutlu tepki

Bursa'da Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP) üyeleri, Tuzla tersanelerinde yaşanan işçi ölümlerini tabutlu basın açıklaması ile protesto etti. 

Orhangazi Parkı yanında yapılan basın açıklaması ile Tuzla başta olmak üzere Davutpaşa, Ankara, Çubuk, Bursa ve Zonguldak'ta yaşanan işçi ölümlerinin durdurulması istendi. İşçilerin sermayenin doymak bilmeyen kar hırsı nedeniyle ölmeye devam ettiği belirtildi. 

Üzerinde "Daha kaç işçi ölecek" yazılı bir maket tabutun arkasında yapılan basın açıklamasında, işçi ölümlerinin durdurulması istendi. ESP Bursa Temsilcisi Serpil Arslan, yaptığı basın açıklamasında, "Aylardır Tuzla tersanelerinde işçi katliamı devam ediyor. Güvencesiz, kölece çalışma dayatmaları şimdiye kadar 96 işçinin hayatına mal oldu. Olmaya da devam ediyor. Tuzla tersanelerindeki ölümlerin sorumlusu AK Parti hükümeti ve önceki hükümetlerin uyguladığı özelleştirme, taşeronlaştırma, kayıtsız, güvencesiz kölece çalışma koşullarıdır" dedi. 

Bu sırada olay yerinden geçen vatandaşlardan bazıları gruba tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar ise, yazılan pankartlarda bazı kelime hatalarının olduğunu belirterek, "Siz önce yazdığınız yazıları düzeltin de ondan sonra ülkeyi düzeltin" diyerek tepkilerini gösterdi.

.
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2008 Pazar 10:03:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?