8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Uçuşlar artık daha keyifli olacak

Yaklaşık 120 Milyon Dolarlık Yatırımla 2000 Yılında Hizmete Giren Bursa Yenişehir Havaalanı'ndan Gerçekleştirdiği Yurt İçi Seferlerle Dikkat Çeken Sunexpress, 'Yolcu Taahüthanemesi' Adı Altında Bir Dizi Uygulama Başlattı. Sunexpres Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, Uygulamanın Yolcuların Güvencesi Olduğunu Kaydetti.

Yaklaşık 120 milyon dolarlık yatırımla 2000 yılında hizmete giren Bursa Yenişehir Havaalanı'ndan gerçekleştirdiği yurt içi seferlerle dikkat çeken SunExpress, 'Yolcu taahüthanemesi' adı altında bir dizi uygulama başlattı. Sunexpres Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, uygulamanın yolcuların güvencesi olduğunu kaydetti.
Yaptığı yazılı açıklamada, yeni uygulamayla iç hat uçuşlarında istenmeyen aksamalardan doğacak rötar ve sefer iptali durumlarında yolcularına bir sonraki uçuşlarında indirim, bilet ücretini geri ödeme veya bileti başka uçuşla değiştirme gibi haklar sunduklarını belirten Hacı Say, "Yolcuların hakları, zorlayıcı bir sebep olmaksızın meydana gelen gecikme veya iptal durumlarında geçerli oluyor.Her ne kadar istenmeyen bir durum olsa da, uçuşlardaki gecikme ve iptaller sivil havacılık sektörünün gerçekleri arasında yer alıyor. Havayolu şirketlerinin önlenemeyen bu gibi durumlardaki rolü, yolcuların mağdur olmasını engellemektir. Yolcularımızın hakları yurtdışı uçuşlarında uluslararası mevzuatlarla güvence altında. Müşteri odaklılık anlayışımız, bize iç hatlarda da yolcularımıza haklarını tüm şeffaflığıyla duyurma görevini yüklüyor. Gecikme ve sefer iptallerini ortadan kaldırmak için tüm gücümüzle çalışsak da, yolcularımıza yansıyan durumlardaki sorumluluğumuzu resmi bir taahhütnameyle duyuruyoruz. Yolcularımızın memnuniyeti hizmet kalitemizin anlayışımızın en önemli parçası." dedi.

SunExpress'in 'Yolcu Taahhütnamesi'ne göre, yolcular, uçuşun zorlayıcı bir sebep olmaksızın 2 ila 4 saat arasında gecikmesi durumunda, bir sonraki iç hat uçuşlarında 50 YTL; 4 saatin üzerinde gecikme söz konusu olduğunda ise bir sonraki iç hat uçuşlarında 100 YTL indirim hakkı elde edecek. Uçuşun zorlayıcı bir sebep olmaksızın iptal edilmesi durumunda yolcular bilet ücretinin tamamını geri alacak veya daha sonraki bir uçuşla değiştirebilecek. Uçuş, 24 saatten daha az bir süre kala iptal edilirse, yolculara ayrıca bir sonraki uçuşlarında 100 YTL indirim de uygulanacak. Rezervasyonlu bileti olduğu halde herhangi bir sebepten uçakta yer bulamayanlar bilet ücretini geri alır veya başka bir uçuşla değiştirirken, bir sonraki uçuşları için 100 YTL indirim hakkı da elde edecek. İndirimler 6 ay boyunca, iç hat uçuşlarında yolcunun kendisi tarafından ve çağrı merkezi ile SunExpress bilet satış ofislerinden yaptırılan rezervasyonda kullanılabilecek.

Tayfun Sırman / Yenişehir KENTHABER
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2008 Pazar 12:50:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?