7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Üftade türbesi restore ediliyor

Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Üftade Hazretlerinin türbesini ilk günkü ihtişamına kavuşturacak. 110 bin YTL'ye ihaleye çıkarılan türbenin restorasyon çalışmalarının 6 ay içinde bitirilmesi hedefleniyor. 

Bursa'nın en fazla ziyaret edilen yerlerinden olan Üftade türbesi eski ihtişamına kavuşacak. Vakıflar Bölge Müdürlüğü, yaklaşık 5.5 asırlık tarihi mekanı, ilk günkü görünümüne kavuşması için 110 bin YTL'ye ihale etti. 

Çalışmalar kapsamında sonradan yapılan sıvalar kazılırken, orjinal tuğla görünümü verilecek. Öte yandan duvarlardaki derin çatlaklıklar da tamir edilmeye başlandı. Çatlaklıkların derin olduğunu söyleyen mahalle sakinleri, rutubetin ve ıslaklığın giderilmesi için duvarların dibinde drenaj yapılmasını istiyor. Tarihi mekanın çevresinde düzenleme çalışmaları da başlatılırken, türbenin zeminindeki tuğlalar da değiştirilecek. Mahalle sakinleri ise, dernek yönetimi tarafından sandukalar arasında boşluk bırakma düşüncesine karşı çıkıyor. Sandukaların orijinalliğinin bozulmaması gerektiğini anlatan mahalle sakinleri, en ufak müdahalenin bile medfunlara saygısızlık olacağını ifade etti. 

Türbede bulunan orjinal yazıların temizleneceğini belirten yetkililer, Osmanlıca kitabelerin de temizlenerek ilk günkü haline getirileceğini, çalışmaların 6 ay içerisinde tamamlanacağını açıkladı. Öte yandan Kuştepe Mahallesi'nde yer alan dergahın da restorasyonu için dernek yönetimi hayırseverlerden yardım bekliyor. Dernek yönetimi, desteğin gelmesi halinde dergahın 6 ay zarfında hem eski ihtişamına kavuşturulabileceğini, hem de kültür merkezi olarak hizmet verebileceğini vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 12:42:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?