7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Ulucami'de ilaçlama

Bursa'daki tarihi Ulucami, yapılan restorasyon çerçevesinde minber ve ahşap bölümlerinin ilaçlanacak olması sebebiyle 3 gün boyunca ibadete ve ziyarete kapatılacak.


Türk İslam mimarisinin en önemli eserlerinden olan Bursa Ulu Cami, restorasyon çalışmaları kapsamında yapılacak ilaçlamadan sebebiyle 3 gün kapalı kalacak. 1399'da yılında Yıldırım Beyazıd Han tarafından yaptırılan Bursa Ulu Camii'nde devam eden restorasyon çalışmalarında sona yaklaşılırken, ahşap kısımlarında meydana gelen çürüme ve tahribata karşı ilaçlama yapılacağı bildirildi.

Bursa'da en çok ziyaret edilen mekanların başında gelen Ulu Cami, 17 Ağustos Pazar günü saat 19.00'da yapılacak ilaçlamayla birlikte 21 Ağustos Perşembe günü sabah namazına kadar 3 gün boyunca ibadete kapatılacak.


Ulu Cami Onarım Donatım ve Bakım Derneği Başkanı İbrahim Aydın, kullanılacak ilaçın çok etkili olması sebebiyle caminin kapatılmasını insan sağlı açısından uygun gördüklerini söyledi. 3 gün boyunca camiye kimsenin sokulmayacağını belirten Aydın, "Caminin ahşap kısımları ağaç kurtları ve haşerelere karşı ilaçlayacağız.

Başkta mimber olmak üzre bütün ahşap kısımlara bu ilaçlı süreceğiz. İlaçlamanın ardından minberin vernik ve boya yapılacak. İlaçlama zamanında turistler ve namaz için gelenler camiye alınmayacak. Halkımız Orhan Camii'ne yönlendireceğiz. Vatandaşlarımızın bunu anlayışla karşılamasını ve duyarlı davranmalarını temenni ediyorum." dedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2008 Cumartesi 19:03:41
Güncelleme :16 Ağustos 2008 Cumartesi 19:12:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?