8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Uludağ bayrama hzırlanıyor

Kış turizminin önemli tatil merkezlerinden Uludağ'da, Kurban Bayramı hazırlıkları sürüyor. Zirvede kar yağışı ara ara devam ediyor. 

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala zirvede oteller hazırlıklarını sürdürürken, bazı tatilciler şimdiden gelmeye başladı. 

Zirvede kar kalınlığı oluşmazken, gün içerisinde yağan kar etrafı beyaza bürüdü. Günübirlik olarak Uludağ'a çıkan öğrenciler ise karın tadını çıkardı. Öğretmenleri ile şakalaşan öğrenciler telesiyeje binerek kar topu oynamayı tercih etti. Zirvede kar yağışının ara ara süreceği öğrenildi. Uludağ'da, hava sıcaklığının üç derece olduğu öğrenildi. 

AKFEN OTEL USLAN OTEL OLDU 

Uludağ'da yaklaşık 15 senedir faaliyet gösteren Akfen Otel ise el değiştirerek yenilendi. İşadamı Serhad Uslan tarafından alınarak tadilat yapılan otel de diğer otellerden farklı olarak balık restorant bulunuyor. Otelin kış oteli anlayışında olmadığını anlatan otelin sahibi Serhad Uslan, şöyle konuştu: "Butik bir şehir oteli. Şehir oteli konforunda. Bu yıl için çok kar bekliyoruz. Köylüler ayvanın çok sarı olduğunu, kestane yaprağının erken düştüğünü ve kışın sert geçeceğini bize söyledi.
 
Bizde bu umutla otelimizi açıyoruz. Balkan Orta Avrupa ve eski Sovyetler Birliği ülkelerinden Uludağ'a bu sene turist bekliyoruz. Balık lokantası var. Orta halli insanların gelip burada kalabileceği bir şekilde hizmet veriyoruz." 

Öte yandan Uludağ'da kar kalınlığının yaklaşık 10 santimetreye ulaştığı ve önümüzdeki günlerde kar yağışının beklendiği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2008 Pazar 12:35:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?