7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Uludağ 'kar' ağlıyor!

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da kar sıkıntısı yaşanıyor. Suni kar makinesinin de hava sıcaklığı -4 dereceye düşmediği için çalışmadığı belirtilirken, sezonu 20 Aralık'ta açmayı planlayan otelciler kara kara düşünmeye başladı.

Otel işletmecileri, normalde kasım ayı sonu ya da aralık başında yapılan sezon açılışını kar olmadığı için 20 Aralık'a erteledi. Kurban Bayramı'nda iş yapamayan, ümidini yılbaşı paket programlarına bağlayan otelcilerin morali kar olmayınca iyice bozuldu.

Havanın -4 dereceye düşmemesi de suni kar makinelerinin çalışmasına imkan vermedi. Gece -2 derecede çalıştırılan kar makinesi az miktarda kar üretebildi. Kızakçılar ise makinelerin altındaki bir karış karda kızak kiralamaya çalıştı.

Uludağ Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, bu geceden itibaren kar yağışının beklendiğini ifade ederek, "Salı gününe kadar kar yağışı görünüyor. Hava sıcaklığı şu anda 2,5 derece civarında. Gece sıfırın altına düşüyor. Kar yağışıyla birlikte hava daha da soğuyacak" dedi. 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 11:16:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nuri çölek IP: 88.245.210.xxx Tarih : 19.12.2008 12:02:36

yani olamaz mı ? biz de biliyoruz kar yağdığını oralarda bizde gitttik gördük ne halde yani yazmanıza gerek yok tu aslında