8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Uludağ Üniversitesi'nde başörtüsü yasağı

Uludağ Üniversitesi'nde başörtüsü yasağı devam ediyor. Sabah saatlerinde başörtülü olarak içeri giren yüzlerce öğrencinin, bir saat sonra rektörün talimatıyla başörtülerini çıkarmaları istendi. Eğiti Fakültesi'nin girişine asılan yazılarda da, başörtüsünü açmayan öğrenciler hakkında disiplin soruşturması başlatılacağı bildirildi. 

Sabah saatlerinde Görükle Kampüsü'ndeki Eğitim, Mühendislik, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne gelen yüzlerce başörtülü öğrenci içeri girdi. Ancak bunun üzerinden bir saat geçmeden rektörün talimatı, özel güvenlik görevlilerinin telsizlerinden anons edildi. Yapılan anonslarda, öğrencilerin başörtülerini çıkartmaları, buna uymayanların zorla dışarı çıkarılmaları istendi. Öğrenciler, başörtülerini çıkartarak derslere girdiler. 

Bu arada, Eğitim Fakültesi'nin girişindeki kapıya asılan yazıda, "Kılık kıyafet konusundaki düzenlemeler fakültemizin bütün kapalı mekanları için geçerlidir. Fakülte kapılarından girişte, koridorlarda, kantinde bu kurala uymayan öğrenciler için disiplin soruşturması başlatılacaktır" denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 12:09:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?