7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Uludağ Üniversitesi'nde maaş eylemi

Uludağ Üniversitesi'nde maaşlarını alamayan sözleşmeli çalışanlar eylem yaptı. 12 gündür maaşlarının verilmediğini söyleyen 500 kişilik grup, 1,5 saat gecikmeli iş başı yaptı. Üniversite yönetimi ise, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan alacakların tahsilinde sıkıntı yaşandığını bu sebeple ödeme güçlüğü çektiklerini söyledi. 

Sabah erken saatlerde tıp fakültesine gelen ancak iş başı yapmayan çalışanlar, poliklinik önünde toplanarak iş bırakma eylemi başlattı. Maaşlarını alamadıklarını belirten çalışanlar, hesaplarına sadece 200 YTL yatırıldığını söyledi. Üniversitedeki eyleme, DİSK'e bağlı Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası üyeleri ile birlikte tıp fakültesinde hasta bakıcı, temizlikçi, bilgi işlem uzmanı ve sekreter olarak görev yapan bin 300 kişiden 500'ü de katıldı. Kritik noktalarda görev yapan çalışanlar ise eyleme kısa süre de olsa destek verip daha sonra görevlerinin başına döndü. 

Eylemciler adına açıklama yapan DİSK'e bağlı Dev- Sağlık İş İç Anadolu Bölge Temsilcisi Serpil Şahin, sağlıkta dönüşüm projesinin sıkıntısını yaşadıklarını söyledi. Tıp fakültesine borcu olan sosyal güvenlik kurumlarının ödemelerini yapmasını isteyen Şahin, "Bu durumda sadece üniversite hastaneleri değil bizler de borç batağına düşeceğiz. Maaşlarımız yarım yatırıldı. Ama bizler yarım hizmet üretmiyoruz. Borçlarımız her geçen gün artarken bize yarım maaşı reva görenleri kınıyoruz" diye konuştu. 

"İşçiyiz haklıyız kazanacağız" diyerek slogan grubun maaşlarını tam olarak alıncaya kadar eylemlerine devam edeceği bildirildi. 

Diğer yandan Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi İdari Amiri Vehbi Korkmaz ise, ödemelerin normalde her ayın 5'ine kadar yapıldığını, yaklaşık 7 günlük gecikmenin ise sosyal güvenlik kurumlarından tahsil edilemeyen alacaklardan kaynaklandığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 12:54:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?