7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Uludağ yeniden beyazlara büründü

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da öğle saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı tatilcileri sevindirdi. Meteoroloji tarafından sabah saatlerinde 76 santimetre olarak ölçülen kar kalınlığı, yağışla birlikte 84 santimetreye ulaştı. 

Alınan bilgiye göre, yılbaşında konuklarını ağırlayan Uludağ sakin günler yaşamaya başladı. Rus turistler 6 Ocak'taki paskalya gününü beklerken, günübirlikçiler ise kar süpriziyle birlikte kızak ile kayıp eğlendiler. 

Uludağ'a gelen 17 yaşındaki Mine Kurt annesi Meral Kurt, Gülbahar ve Olcay Kaya, yarım saat pistlerde kızakla kaydı. Kar sevincini yaşayan tatilciler, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Uludağ'da gece eksi 4, sabah saatlerinde ise eksi 2 olarak ölçülen hava sıcaklığında yarından itibaren 4-6 dereceye varan düşüş beklendiği ifade edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2008 Çarşamba 18:32:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
dilara batıt IP: 78.178.6.xxx Tarih : 4.01.2008 21:51:18

benim bu haberi görmem beni çok sewindirdi çünkü ben 6.sınıftayım ilk kez kız arkadaslarım ve öğretmenlerimle 20 ocaktauludağa gideceğiz.....orada kar olduğuna sewindim inşallah biz gidene kadar erimez gerçi erisede yapay kar war ama gercek karın keyfini çıkaramayız....burda çok çok sewdiğim ESRA ÇOBAN VE GÜLŞAH ÇOBANPINARA SEWGİLERLEEE:D