7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Uludağ yolunda buzlanma

Uludağ yolunda 15. kilometreden sonra başlayan buzlanma, tatilcilere zor anlar yaşatıyor. Rus turistleri zirveye bıraktıktan sonra geri dönen tur otobüsü, yoldan çıkınca traktörle kurtarıldı. 

Uludağ yolunun 10. kilometreden sonra zemininin karlı, 15. kilometreden sonra ise buzlu olduğu bildirildi. Rus turistleri Aydın'dan Uludağ'a getiren bir otobüs, kontrolden çıkarak yolun kenarına savruldu. Karlı zeminde yola tekrar çekilmeye çalışan otobüsün imdadına köylüler yetişti. Traktör yardımıyla çekilen araç yoluna devam ederken, yollarda kar kürüme ve tuzlama çalışmaları aralıksız devam ediyor. Gece saatlerinde Uludağ'dan inerken virajı alamayarak yol kenarına uçan otomobilde ise maddi hasar meydana geldi.
 
Kar tipi lastiği ve 4 çekere sahip olan araçlar zorluk yaşamazken, zincirsiz bir aracın kontrolden çıkması ise bütün trafiği kilitliyor. Gece kontrolsüz sürüş sebebiyle yolun kenarına uçan araçlar da bulunuyor. İstanbul'dan gelen birçok kişi araçlarını şehirde bırakırken, otopark ve sürüş zorluğu sebebiyle taksi ve dolmuşlarla Uludağ'a gitmeyi tercih ediyor. 

Bu arada jandarma ekipleri, Hüseyinalan Kavşağı'ndan itibaren araçların zincirsiz seyrine müsaade etmiyor. Yol boyunca dağ köylerinde ikamet edenler zincir satıp, takma faaliyetinde bulunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2008 Cuma 15:46:03
Güncelleme :4 Ocak 2008 Cuma 15:49:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?