7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Uludağ'da astronomi kampı

Türkiye’nin dörtbir tarafından gelen astronomi meraklıları, Nilüfer Belediyesi-Uludağ Üniversitesi işbirliğiyle ve TÜBİTAK’ın desteğiyle Uludağ’da düzenlenen Yıldızların Altında Gökbilim Kampı’nda bir araya geldi. 

Ulukardeşler Otel’de yapılan ve 12 gün sürecek eğitim kampına üniversite lisans ve lisanüstü öğrencileri, öğretmenler ve araştırma görevlilerinden oluşan 30 kişi katıldı. Uludağ Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Hasan Ertürk, Türkiye için bir ilk olan “Yıldızların Altında Gökbilim Kampı”nın katılımcılara büyük kazançlar sağlayacağını belirterek, Uludağ Üniversitesi, TÜBİTAK ve Nilüfer Belediyesi’nin işbirliğiyle gerçekleştirilen bu kampın devamının gelmesini ve bu kampların uluslararası boyutlara taşınmasını istedi. 

Projenin yürütücülüğünü üstlenen U.Ü. öğretim üyesi Dr. Deniz Bağdaş da, kampın Uludağ gibi Türkiye’nin gökyüzüne en yakın bir dağında gerçekleştirilmesinden mutluluk duyduğunu belirtti. 

Öğretim üyeleri ve öğrenciler, daha sonra Ulukardeşler Otel’in terasına yerleştirilen ve Amerika’dan özel olarak getirtilen teleskoplarla güneşte meydana gelen patlamaları izlediler. 

Bilimi kitleselleştirerek bilgiyi yaymayı, gökbilim aracılığıyla doğa ve çevre konusunda bilinçli bireyler yetiştirmeyi amaçlayan astronomi eğitimlerinin ikinci aşamasını, 16, 22 ve 23 Ağustos 2008 tarihlerinde 50’şer kişilik grupların katılımıyla gerçekleştirilecek olan Yıldızlara Doğru Gökbilim Okulu oluşturacak. Bir gün süreli 3 dönem şeklinde yapılacak eğitim çalışmasına, Nilüfer’deki ilköğretim okullarından 7, 8, 9 ve 10. sınıf öğrencileri ile MEB’e bağlı öğretmenler katılabilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2008 Cumartesi 17:53:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?