8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Uludağ'da esnafın yüzü gülüyor

Kış turizminin önemli tatil merkezlerinden Uludağ'da doluluk oranı yüzde 80'e ulaşırken, Noel tatilini zirvede geçirmek isteyen Rus turistler otellere yerleşmeye başladı. Kar kalınlığının 1 metreye ulaştığı zirvede hafta sonu hareketliliği esnafın yüzünü güldürdü.

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinde Uludağ'da kar kalınlığı 1 metreye ulaşırken, hava sıcaklığı ise eksi 9 dereceye kadar düştü.

Çarşamba gününe kadar hafif aralıklarla kar yağışının beklendiği Uludağ'da hafta sonu hareketli geçti. Yılbaşı tatillerini zirvede geçirmek isteyen yerli turistler ve Noel tatili için Uludağ'a akın eden Ruslar otellere yerleşmeye başladı.

Otellerde doluluk oranı yüzde 80'e ulaşırken, pazar günü tatilini zirvede geçiren tatilciler ise pistlere akın etti. Günübirlikçiler kızak kiralayarak karın tadını çıkarırken, pistler yine acemi kayakçılarla doldu. Zirvede hafta sonu hareketliliği en çok esnafın yüzünü güldürdü. Sezonun geç açılmasıyla kötü günler geçiren esnaf ve otelciler, "Şimdi Uludağ yükünü almaya başladı. Kar yağmayacak diye korkuyorduk. Uludağ eski halini alarak müşterilerini ağırlamaya başladı" dedi.

Uludağ'daki pistlerde renkli görüntüler oluşturanlar arasında başörtülü kızlar da dikkat çekti. Eğitim alan bayanlar düşe kalka kayak yaptı. Kısa sürede kayak öğrenmeyi başaran günübirlikçiler, "Uludağ'da olmak çok güzel. Tertemiz bir hava var. İnsanın ciğerleri bayram ediyor" dedi. Bazı acemi gençler ise kimi zaman kayaklardan, bazen de teleskiden düştü.

Tatilciler ile birlikte zirveye gelen konuklar arasında en ilgi çekeni ise papağan oldu. Tatilcilerin ilgi odağı haline gelen Çilek isimli papağan, herkesi kendisine hayran bıraktı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 12:28:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?