7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Uludağ'da hayrat çeşmesi büyütüldü

Uludağ'da oteller bölgesine 500 metre mesafede olan ve Türkiye'nin en güzel sularından biri olduğu bildirilen Ayı Çeşmesi önündeki uzun kuyruklar sona eriyor. 

Bursalı taksici Veli Çamur tarafından yapılan tek kurnalı hayrat çeşme, yine banisi tarafından sağına ve soluna 2 adet daha kurna yapılarak, aynı anda 3 kişinin istifade edeceği hale getirildi. Böylece Bursa'dan büyük araçlarla, komşuların galonlarını da alıp su doldurmaya gelenler, saatlerce beklemek yerine, daha hızlı bir şekilde sularını alıp dönecek. 

Çeşmenin banisi Veli Çamur, aynı formda granitten yaptırdığı ek 2 kurnaya yetecek miktarda kaynakta su bulunduğunu belirterek, "Bu çeşmenin gerisinde herhangi bir depo bulunmuyor. Direk kaynaktan akan suyu çeşmeye bağladık. İki yeni çeşmeye yetecek miktarda suyumuz var. Aynı anda 3 kişi su doldurursa beklemeler yüzde 70 azalacak. Şehre 30 kilometre uzaklıktaki çeşmeden su doldurmak için Bursa'dan insanlar geliyor. Bu çeşme sayesinde Uludağ'a olan ilgi artıyor. İmkanlarımız dahilinde kurna sayısını üçe e çıkartarak, yaz kış hiç durmadan akan kar sulu çeşmemizi büyüttük" diye konuştu. 

Çeşme başında saatlerce bekleyen vatandaşlar, Uludağ Taksi'nin Başkanı Veli Çamur'a teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 15:23:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?