7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Uludağ'da kar kalınlığı 25 santimetre

Uludağ'da kar kalınlığı 25 santimetreye ulaşırken, Karayolları ekipleri aralıksız çalışarak üst meydandaki kar kütlelerini pistlere taşımaya başladı. 

Uludağ'da iki gece üst üste yağan kar, otelcilerin yüzünü güldürdü. Kayak mevsimini erkene çekip süreyi uzatmak için suni kar makineleri bile yaptıran ancak çalıştıramayan Uludağ'daki otelciler, zamanında yağan doğal karın keyfini yaşıyor. Bu arada, Karayolları ekipleri de yoğun bir çalışma temposuna girdi. Özellikle üst tarafta araçların park edildiği meydanda iki günde biriken tonlarca kar, yan taraftaki pistlere taşınıyor. 

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, hafta içinde bir kar geçişi daha beklendiğini, bu yağışlar ile Uludağ'da aralık ayı başına kadar 50 santimetrelik yüksekliğe ulaşılabileceğini söyledi. 

Uludağ'da pistlerin açılışını ise 'kızak' tabir edilen özel imalat küçük kaydıraklarla kayan günübirlikçi vatandaşlar yaptı. Saati 10 YTL'den kızak kiralayan işletmeciler, Uludağ'da yılın ilk karı ile birlikte güzel bir gün geçirdi. İzmir, İstanbul, Kütahya gibi değişik merkezlerden toplantı ve tatil programı için Uludağ'a gelenlere kiralama yapan kızakçılar, karın yağmasından son derece memnun kaldı. 

Otellerin 1 Aralık'tan itibaren kapılarını açacağı Uludağ'da, 7 Aralık'ta başlayacak Kurban Bayramı tatili için de paket programlar hazırlanıyor. Oteller karın yağması ile birlikte Kurban Bayramı'nda 5 günlük paket programlar için bin YTL ile 4 bin YTL arasında alternatif fiyatlar sunuyor. Her bütçeye uygun tesisin bulunduğu Uludağ'da 2 gün daha kar yağması halinde pistler açılacak. Uludağ'da bulunan 2-3 büyük otel 12 ay kapılarını açık tutarken, küçüklü büyüklü diğer oteller de 1 Aralık ile 31 Mart
tarihleri arasında 4 ay faaliyet gösteriyor.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 15:04:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?