7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Uludağ'da sezon uzadı

Kar kalınlığının 165 santimetre olduğu Uludağ'da kayak sezonunun kapanışı bir ay uzadı.

Geçen yıl herkesi hayal kırıklığına uğratan kar, bu yıl hem tatilcilerin hem de otel işletmecilerinin yüzünü güldürdü.

Kar kalınlığının 165 santimetre olduğu Uludağ'da, bugün kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji uzmanları, hava sıcaklığının 4 derece olduğu beyaz cennette yağışların gün boyu süreceğini belirtti. Geçen yıl Mart ayı başında sezonu kapatan otel işletmecilerinin yüzü, bu yıl yağan yoğun karla gülüyor. Geçen yıl hayal kırıklığına uğrayan turistlerin kar keyfi de bir ay daha uzayacak.

Uludağ'daki Grand Yazıcı Otel'in Ön Büro Müdürü Güray Büyükçakır, "Yoğun kar sebebiyle bu sezon çok daha iyi geçti. Kar kalınlığının beklenilenin çok üzerinde olması, sezon kapanışını geçen yıla göre uzattı. Fakat Nisan ayı başında sezonu kapatıp, tadilata girmek zorundayız. Geçen yıl çoğunluğunu Rusların oluşturduğu pek çok tatilci, kar kalınlığının istenilen düzeyde olmaması sebebiyle hayal kırıklığına uğramıştı. O yüzden bu yıl Ruslar, Uludağ yerine alternatif kayak merkezlerini tercih etti. Buna rağmen ilgi herkesin yüzünü güldürdü" dedi.

Ağaoğlu My Resort Satış ve Pazarlama Müdür Yardımcısı Alev Pınarcı ise, bu yıl normalin üzerinde kar olduğunu ifade ederek, "Otelimiz, 12 ay boyunca açık olacak. Müşterilerimizin taleplerini karşılamaya çalışıyoruz. Geçen yılın aynı dönemine göre, kar kalınlığına bağlı olarak hayli fazla bir talep var" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2008 Pazar 13:21:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?