8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Uludağ'ı karsızlık vurdu

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ, kar yağışının olmaması nedeniyle tatilcileri hayal kırıklığına uğrattı. Otellerde doluluk oranı yüzde 60'ı aşamadı.

Bayram tatili nedeniyle Uludağ’da gelen tatilciler, kar yağışının olmaması nedeniyle hayal kırıklığına uğradı. Oteller bölgesindeki kayak pistleri ve telesiyejlerin bomboş görüntüsü dikkat çekiyor.

Kar Tanesi Oteli Genel Koordinatörü Müfit Akbulut, “Kurban Bayramı ile birlikte 2008-2009 sezonunu açtık. Ancak beklenen doluluk oranını kar olmaması nedeniyle yakalayamadık. Yılbaşı ile birlikte doluluk oranı artacaktır. Şu anda yüzde 50 doluluk oranına sahibiz” dedi.

Alkoçlar Oteli Satış ve Pazarlama Yöneticisi Emrah Uçar da, “Bayramda kar beklentisi vardı. Suni kar çalışması hava sıcaklığının elverişli olmaması nedeniyle gerçekleşmedi. Ama Türkiye genelinde diğer turizm merkezlerinde de kar olmadığını biliyoruz. 13 Aralık’tan itibaren kar yağışı bekliyoruz. Yüzde 60 doluluk oranına ulaştık” diye konuştu.

Ağaoğlu Oteli Genel Müdür Yardımcısı Didem Karadağlı da doluluk oranının yüzde 50’nin üzerinde olduğunu belirterek, “Beklentilerimizi karşılayamadık. Kar yağışı ile rezervasyon sayısı artacaktır. Yılbaşı da yaklaştı. Çok iyi doluluk oranı yakalayacağımıza inanıyoruz” dedi.

Bayram tatilinde Uludağ'ı tercih eden tatilciler ise, Uludağ denince akla bembeyaz örtüsü ve kış manzaralarının geldiğini belirterek, kayak yapamadıkları için üzgün olduklarını söyledi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2008 Pazar 17:49:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?