7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Uludağ'ın yolları bakım istiyor

Bursa'nın turistik mekanlarından Uludağ'da kışın yolların açık tutulması için gösterilen titizlik, yazın bakım için esirgeniyor.

Yerli ve yabancı turistlerin yaz aylarında Bursa'daki en önemli uğrak yerlerinden olan Uludağ'da yolların bakımı için hiçbir çalışma gerçekleştirilmedi.

Şehir merkezini oteller bölgesine bağlayan 35 kilometrelik yolun bir kısmında, dar yerlerin genişletilmesiyle alakalı
iş makinelerinin basit hafriyat çalışmaları dışında asfalt ve parke taş bakımı yapılmaması sürücülere zor anlar yaşatıyor.

Özellikle Karabelen Gişeler ile Oteller Bölgesi arasındaki yerlerin oynayan veya çöken parke taşlarının parça parça tamiriyle, Oteller bölgesi ring yolu ile Bakacak'a e giden yol üzerinde yapılması gereken asfalt yama işleri müsait hava şartlarına rağmen yapılmıyor.

Oteller bölgesindeki caminin önünde oluşan derin yarıklar araçların amortisör ve ön takımlarında ciddi hasarlara yol açıyor. Günübirlik piknik için gelenler ve çadırda kalanlar, Karayolları, İl Özel İdaresi ve Milli Parklar Şubesi'nin turizmin önemli mekanı olan Uludağ'ın yolları ile alakalı ciddi bir çalışmayı gerçekleştirmesini bekliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2008 Pazar 14:17:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?