7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Uludağ'ın zirvesinde anma töreni

Bursa Dağcılık Ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü'nün (BUDAK) düzenlediği ve Bursalı olan ilk Dağcılık Federasyonu Başkanı Merhum Latif Osman Çıkıgil anısına yapılan geleneksel tırmanışa, değişik şehirlerden 115 dağcı katıldı.

Türkiye'nin 17 ayrı dağcılık kulübünden gelen sporcular, Osmangazi ve Yıldırım Belediyesi'nin tahsis ettiği otobüslerle Oteller Bölgesi'nin üzerindeki eski madene ulaştı. Bursa, İstanbul, Ankara, İzmir, Balıkesir, Eskişehir, Isparta, Kocaeli'den gelerek geçen yıllarda görülen yoğun kar yağışının aksine güneşli havada ve kuru zeminde tırmanışa geçen sporcular, 4 saatlik yürüyüşle Kilimli Göl'e gitti.

Zirvenin 200 metre altındaki krater gölü olan Kilimli'de 40 çadırda geceyi geçiren dağcılar, dolunayın altında açık havada yıldızları seyretmenin keyfini yaşadı. Gece sıcaklığın eksi değerlere düşmesiyle gölün kenarında oluşan buz kütlesini seyreden dağcılar, sabahın ilk ışıkları ile malzemelerini toplayarak zirve tırmanışına geçti. 70 derecelik eğimli çarşaktan 300 metrelik son zirve tırmanışını yapan dağcı grubu, Uludağ'ın 2543 metrelik zirvesinde Dağcılık Federasyonu Başkanlarından Bursalı Latif Osman Çıkıgil hatırasına 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Daha sonra zirvenin doğusunda kalan Karagöl Yaylası'na doğru inişe geçen dağcılar, buradaki kahvaltı molasından sonra kamp yükü ile yaklaşık 15 kilometrelik bir güzergahı takip ederek 5 saat sonra Keles'in Baraklı köyüne ulaştı.

Latif Osman Çıkıgil adına düzenlenen organizasyona Bursa'dan 50 dağcı katılırken, Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaatin Karaca da zirve tırmanışında yer aldı. BUDAK Başkanı Murat Zik, bu yıl LOÇ faaliyetine 115 kişinin katılımının son yılların en büyük iştiraki olduğuna dikkat çekerek, "Bursalı dağcıların her yıl geleneksel hale getirerek 1995'ten bu tarafa aralıksız düzenlediği faaliyet, her geçen yıl Türkiye'deki dağcılardan büyük ilgi görüyor. Bursa olarak değişik bölgelerin sporcularına ev sahipliği yapmanın onurunu yaşıyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 11:47:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?