7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Uludağ'ın zirvesinde kurtarma tatbikatı

Bursa Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bünyesinde 3 ay önce kurulan 12 kişilik kurtarma timi, Uludağ'ın zirvesinde mevsimin ilk karıyla birlikte tatbikat yaptı.

Toplumsal olaylara müdahale ederken görmeye alışılan çevik kuvvet polisi, yaşanabilecek herhangi bir doğal afet sırasında insanların yardımına koşabilmek için kendi bünyesinde kısa adı BUPAK olan Bursa Polisi Arama Kurtarma Timi'ni kurdu.

3 ay önce göreve başlayan 12 polis memurundan oluşan tim, Uludağ'ın zirvesinde Dağcılık Federasyonu görevlileriyle kamp yaptı. Volfram bölgesinden harekete geçen tim, 12 kilometre yürüyerek büyük zirve Kilimligöl mevkiinde çadır kurdu.

Zirvede olumsuz hava şartları ve doğanın tüm zorluklarına rağmen her türlü engeli aşan çevik kuvvet polisleri, kendilerine afet sırasında da ihtiyaç duyulduğunda göreve hazır oldukları mesajını verdi. Kayalıklara tırmanıp engebeli yamaçları aşan polisler, Dağcılık Federasyonu görevlileriyle birlikte dağdaki üç geceyi çadırlarda geçirdi. Bu sırada mevsimin ilk karı da yağdı.

Tim sorumlusu Komiser Mustafa Akıncı, timin eğitimlerinin afet yönetim merkezinde Sivil Savunma Müdürlüğü uzmanları öncülüğünde devam ettiğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 14:33:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?