7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Uludağ'ın zirvesinde kutlama

Bursalıların sıcaktan uyayamadıkları yaz gecelerinde, Uludağ Çobankaya mevkiinde çadır kuranlar soba yakıp, günlük aktivitelerini mont ve ceketlerle yerine getiriyor. 

Uludağ Milli Park Müdürlüğü'ne bağlı Çobankaya Çadırlı Kam Alanında geceler bir başka eğlenceli oluyor. Kampta kalanlar gece şehirden 10-12 derece daha soğuk olan kamp günlerinde baraka ve çadırlarında soba yakıyor. Kalın yorgan ve battaniyelerin yanı sıra kışlık kıyafetleri ile yaz ortasında Uludağ'da dolaşanlar, sosyal aktivitelerden de geri kalmıyor. 

Kampçıların bir köy dostluğu havasında Çobankaya da düzenledikleri yaş günü ve nişan partilerinde, kalın kazakları ve montları ile yaz ortasında oynayanlar dikkat çekiyor. Her akşam değişik bir çadırda gerçekleşen ortak eğlencelerde doğum günü partileri veriliyor, ateş başı muhabbetleri yapılıyor. Tabiatla iç içe olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten kamp sakinleri, sabah bülbül ve keklik sesi ile uyanmaktan keyif aldıklarını söylüyor. Çadırlı kamp alanında en büyük zorluğu ise hanımlar çekiyor. Gece saatlerinde iyice soğuyan suda bulaşık yıkamak ve yemek hazırlamak zor oluyor. Bir mahalle veya köy havasındaki samimi dayanışma kamp alanındaki zorlukları unutturuyor. 

Büyük kısmı Bursa'da esnaflık yapan kamp sakinlerinin beyleri de sabah erkenden yola düşüyor. Şehre 30 kilometre uzaklıkta olmasına rağmen virajlı yolları sebebiyle bir saat direksiyon sallayan beyler, akşamları düzenlenen eğlencelerde hem günün stresini atıyor, hem de yaptıkları sıcak espiriler ve oyunlarla ısınmaya çalışıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2008 Çarşamba 11:28:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?