7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Uludağ'ın zirvesine Türk Bayrağı açtı

Bursalı dağcılar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hatırasına Uludağ'ın karla kaplı 2 bin 543 metrelik zirvesine tırmanarak Türk Bayrağı açtı. 

Bursa'da faaliyet gösteren Çelebi Mehmet Gençlik Spor Kulübü'ne üye 5 dağcı, Keles'in Büyükdeliller köyünden başlayarak Uludağ'ın zirvesine güney rotasından tırmandı. 3 saat boyunca yüzde 70 eğimli rotada tırmanış yapan 5 dağcı, 2 bin 543 metrelik zirveye yoğun sis ve kar yağışı altında ulaştı. Zirvere bulgur büyüklüğündeki kar tanecikleri ile karşılaşan Bursalı dağcılar, teneke kutu içerisinde saklı bulunan zirve defterine imza attı. 

Sırtlarında kamp yükü ile zirveden Wolfram Madeni ile oteller bölgesine inen 5 dağcı, Bursa'ya araçla döndüler. Dağcılık Birim Sorumlusu Mustafa İşcan, "Türkiye Cumhuriyeti için anlamlı bir günde 5 arkadaş zirvede bayrak açarak farklı bir faaliyet gerçekleştirdik. Zorlu olmasına rağmen güzel bir etkinlik oldu. Keles tarafından Uludağ zirvesine çok farklı bir rotadan Büyükdeliller köy merkezinden tırmandık. Çok sert bir rota olmasına rağmen ekibimiz herhangi bir zorluk yaşamadan bölgeyi aştı. Zirvede yoğun bir kar yağışı ile karşılaştık. Uludağ bu kış beyazlara bürünmüştü. Güzel bir manzarada, Rasatdüzü-Maden rotasından otellere inerek tırmanışı bitirdik. Arkadaşlarımız da bu anlamlı günde Uludağ zirvesine geliyorlardı. Özel günlerde dağcıların Uludağ zirvesinde bulunması ayrı bir mutluluk kaynağı teşkil ediyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 11:45:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?