7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

'Ulusal Yüzme Şampiyonası' başladı

Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 7.‘si düzenlenen ‘Ulusal Bursa Yüzme Şampiyonası, 21 takımdan 460 sporcunun şampiyonluk mücadelesine ev sahipliği yapıyor. 

BURFAŞ’ın koordinasyonunu gerçekleştirdiği ‘7. Ulusal Yüzme Şampiyonası’, Çekirge’deki Havuzlupark Tesisleri’nde coşkulu bir açılış töreniyle başladı. BURFAŞ Genel Müdürü ve Ulusal Yüzme Şampiyonası Genel Koordinatörü İbrahim Er, törende yaptığı konuşmada BURFAŞ’ın sporu ve sporcuyu destekleyen organizasyonlara özellikle önem verdiğini söyledi. Er, “Ulusal Yüzme Şampiyonası’nın yedincisini hayata geçiriyor olmaktan dolayı çok mutluyuz. Mavi ile yeşilin buluştuğu Havuzlupark’ta yapılan şampiyonada, yurdumuzun farklı kentlerinden yüzlerce sporcu, sporun sağladığı kardeşlik ortamında bir araya geldi” diye konuştu. 

Organizasyona gösterilen ilginin her geçen yıl arttığına işaret eden Er, “Ulusal Yüzme Şampiyonası’nı çok önemsiyoruz. Kendi bünyemizde kurulması için çalışmalarını sürdürdüğümüz Yüzme İhtisas Kulübü de gelecek yıl şampiyonaya katılacak” dedi. 

Yüzme sporunu 7’den 70’e her yaştan insana öğretmeyi amaçladıklarını belirten Er, gelecek yıl düzenlenecek yaz spor okullarında da hiçbir ücret almadan tüm vatandaşlara yüzme öğretileceğini müjdeledi. 

Bursa’nın yanı sıra İstanbul, Eskişehir, Kocaeli ve Çanakkale gibi illerden gelen 21 takım ve 460 sporcu, renkli görüntülerin yaşandığı müsabakalarda birincilik için kulaç attı. Büyükşehir Belediye Bandosu’nun popüler şarkılardan oluşan mini bir konser verdiği organizasyonda, yıldız minik jimnastikçiler atlama takımının şovu da beğeniyle izlendi. 

7. Ulusal Yüzme Şampiyonası, 3 Ağustos Pazar günü (yarın) saat 14.00’de Havuzlupark’ta yapılacak kapanış töreniyle sona erecek.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2008 Pazar 10:08:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?