7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Uluslararası 4.Leylek Şenliği başlıyor

Bursa'da, Nilüfer Belediyesi Yerel Gündem 21 tarafından düzenlenen Uluslararası 4. Leylek Şenliği, 24-25 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 

Leyleklerin göç güzergahı üzerinde bulunan Uluabat Gölü kenarında bulunan Eskikaraağaç Köyü'nde kutlanacak şenlikler, renkli görüntülere sahne olacak. 

Dünyada kurumayan 40 göl arasında yer alan Ulubat Gölü'nün korunmasına yönelik düzenlenen şenliklerin ilk gününde, Eskikaraağaç Köyü eski okul binasında, havza çalıştayı gerçekleştirilecek. Entegre havza yönetimi ve dünyadan örnekleri, Türkiye'de su yönetimi ve akarsu havzalarının durumu, Susurluk havzasının tabii yapısı, sektörel kullanımlar ve meselelerin ele alınacağı çalıştayın paralel oturumunda, Balıkesir'in Sındırga ilçesi ve köylerinde üreyen leylek popülasyonu hakkında uzun süreli gözlem sonuçları açıklanacak. 

Çalıştay bildirisinin ardından öğle yemeğine katılacak olan konuklar, Kocaçay deltası ve leylek köyleri uygulama gezisine katılacak. Akşam 20:00 ila 21:00 arasında ise 4. Leylek Şenliği fener alayı ve şenlik açılışı gerçekleştirilecek. Şenliğe katılanlar, Ahırkapı Roman Orkestrası konseri ile gönüllerince eğlenecek. Geceyi kamplarda geçirecek olan davetliler, pazar günü ise Uluabat Gölü Ziyaretçi ve Kuş Gözlem Evi'nin açılışına katılacak. Şenlik programında, açık hava fotoğraf sergisi, halk oyunları gösterileri, leylek yuvasından canlı yayın, leylek ve kuş gözlemi, tekne turları, el sanatları stantları, leylek projeleri, poster sunumları, Uluabat Gölü ziyaretçi ve kuş gözlem evinde sürekli film ve belgesel gösterimi, AB projesi uygulama alanının gezdirilmesi ve Türk halk müziği konseri yer alacak. Şenliklere katılmak isteyen vatandaşlar için 24 Mayıs Cumartesi günü saat19.00'dan itibaren Nilüfer Belediyesi binası önünden araç kaldırılacak. 5 Mayıs Pazar günü için ise yine aynı yerden saat 09:00'dan itibaren araç kaldırılacağı bildirildi. 

.
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2008 Perşembe 17:21:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?