7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Üniversite arazisine yeni düzenleme

Eğerce'de deniz kıyısındaki 43 dönümlük üniversite arazisinde incelemelerde bulunan Uludağ Üniversitesi Rektörü Mete Cengiz, tesislerin yeniden düzenlenerek hizmete sokulacağını söyledi. 

Eğerce'de, 1982 yılında sosyal tesis yapılması düşünülen ancak inşaatına başlanan binanın uzun süre tamamlanamaması sonucu harabeye dönüşen üniversite arazisi, yeniden düzenlenerek değerlendirilecek. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Esvet Açıkgöz ve teknik elemanlarla birlikte Eğerce'deki üniversiteye ait arazide incelemelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Mete Cengiz, uzun süredir ihmal edilmiş olan deniz kenarındaki tesislerinin düzenlenerek hizmete sokulacağını söyledi. Rektör Cengiz, üniversite personelinin ve öğrenci kulüplerinin yaz tatili ve hafta sonlarının değerlendirilmesi açısından Mudanya'da konuyla ilgili çeşitli kuruluşlarla işbirliği yaparak çözüm arayışında bulunacaklarını bildirdi. Rektör Cengiz, "Mudanya bizim için önemli bir yer. Eğerce tesisleri de Mudanya çalışmalarımızın bir devamı olacak. Bu kadar güzel yerleri hızla proje üreterek değerlendirmemiz lazım. Bunu ihmal etmek kabul edilemez" dedi. 

İnceleme gezisine katılarak Rektör Cengiz'e önerilerde bulunan Mudanya Yelken Kulübü Başkanı Taner Tümerdirim ise, "Bursa bir deniz kentidir. Bu avantajın iyi değerlendirilmesi gerekir. Üniversitenin bir fakülte açarak Mudanya'da faaliyete geçmesi ile ilişkiler yoğunlaşacaktır. Üniversite gençleri açılacak kurs ve yapılacak sınavlar ile Amatör Denizci Belgesi ve Kısa Mesafe Telsiz Belgesi sahibi olabilir. Spor Bölümü ile yapılacak bir işbirliği ile ülkemizde yetiştirilmiş personel açığı bulunan yelken, windsurf gibi branşlarda hakem ve antrenör yetiştirilebilir. Marmara kıyılarında ulusal ve uluslararası yarışlarda kullanılabilecek tesis sayısı çok az. Üniversiteye ait bu alanın, gerek kum yapısı gerek rüzgarı ile bir anda popüler bir yer olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 14:58:05
Güncelleme :7 Kasım 2008 Cuma 15:02:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?