8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Üniversite ile BSMMMO işbirliği

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) Başkanı Mesut Topcu, Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Muhasebe Programı öğrencilerine Mali Müşavirlik hizmetlerini düzenleyen 3568 sayılı kanun hakkında bir konferans verdi. 

2 yıllık meslek yüksek okulu mezunlarının mali müşavirlik staj programına dahil olabilmeleri için dikey geçiş sınavı ile Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü’ne devam ederek 4 yıllık eğitimlerini tamamlayabileceklerini anlatan Topçu, 4 yıllık fakülte mezunlarının staj programına dahil olabileceklerini bildirdi. Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasına bağlı staj merkezinin kaydı ve yönlendirmesi ile 4 yıllık işletme fakültesi mezunlarının bir mali müşavir yanında 3 yıllık sürede stajlarını tamamlamaları gerektiğine işaret eden BSMMMO Başkanı Mesut Topçu, bu staj döneminden sonra yapılacak imtihanda başarılı olanların da mali müşavir olabildiklerini söyledi. 

Mevcut kanuna ek çıkan kanunlarla önümüzdeki yıllarda serbest muhasebeci ünvanının kaldırıldığına işaret eden Topçu, “Mevcut muhasebecilerimiz, Türkiye Eğitim Staj Merkezi programında bağlı oldukları odalar nezdinde düzenlenen kurslara katılabilecekler. Bu kurslar sonunda yapılacak sınavda başarılı olan muhasebeci arkadaşlarımız mali müşavir ünvanına kavuşabilecekler. Başarılı olamayanlar ise muhasebeci ünvanı ile devam edecekler. Ancak bundan sonra muhasebeci ünvanı verilmeyecek, yeni mezunlar için böyle bir ünvanı imkanı olmayacak. Mali Müşavirlik mesleğinde ara eleman ihtiyacı da bulunuyor. Eğer dikey geçiş ile 4 yıllık üniversiteyi bitirme imkanınız olmaz ise, bütün meslektaşlarımız yanında Meslek Yüksek Okul mezunlarının ara eleman olarak istihdamı da mümkündür. Bu mesleğin vazgeçilmez unsurlarından birisi de bu ara elemanlardır. Dikey geçiş yapamasanız bile bizim sektörümüzde, işsiz kalmayacağınızı şimdiden belirtmek istiyorum” dedi. 

Toplantıda konuşan BSMMMO Sekreteri Servet Kuru, BSMMMO Türkiye Eğitim Staj Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Bircan Kılıç ile Dilek Ceylan, Ferdi Arda ve Deniz Altınay da katılarak öğrencilerin sorularını cevaplandırdılar. 

Mali Müşavirlik mesleği hakkındaki 3568 Sayılı Meslek Yasasındaki Değişiklikler, Ön Lisans Eğitiminden Lisans Eğitimine Geçişin Önemi ve Dikey Geçiş Sınavları (DGS)” konulu seminerin açılış konuşmasında MYO Müdürü Prof Dr. Fahamet Akın “Bizleri bilgilendirmek için Yüksekokulumuza kadar gelen değerli BSMMMO yöneticilerine ve konuşmacılara teşekkür ederim. BSMMMO ile Yüksekokulumuz 1996 yılından bu tarafa koordineli çalışma içerisindeyiz. Mesleki Uygulama Protokolümüz ile öğrencilerin mali müşavir yanında staj yapmaları mümkün oluyor.” dedi. MYO Muhasebe Bölüm Başkanı Yaser Gürsoy da konuşmacılara birer teşekkür belgesi verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 20:25:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?