7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Usta çizerler ödüllerini aldı

Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 2.'si gerçekleştirilen 'Uluslararası Bursa Karikatür Yarışması'nın ödülleri sahiplerini buldu. 

BURFAŞ tarafından 'İnsan Hakları' temasıyla organize edilen yarışmanın ödül töreni, Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Yarışmada birinciliği kazanan İzmirli sanatçı Eray Özbek'e 5 bin YTL değerindeki para ödülünü Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Recai Ekmekçi takdim etti. Yarışmada ikinci olan Romanyalı sanatçı George Licurici de 2 bin 500 YTL'lik ödülünü Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili İdris Uysal'dan aldı. Dünyanın farklı ülkelerinden yoğun ilgi görerek uluslar arası çapta başarısını kanıtlayan yarışmada, 15 eser de mansiyon ödülüne değer görüldü. Mansiyon alan eserlerin sahiplerinden Şevket Yalaz ve Muammer Olcay da ödüllerini ve plaketlerini alkışlar arasında aldı. 

BURFAŞ Genel Müdürü İbrahim Er, "İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin 60. yıldönümü dolayısıyla bu yıl yarışmamızda insan haklarını ele aldık. Dünyanın pek çok ülkesinden çok sayıda eserin katıldığı yarışmada jüri üyelerinin titiz değerlendirmeleri sonucu dereceye giren eserler belirlendi" dedi. 

Yarışmada dereceye giren ve sergilenmeye değer görülen 88 karikatürün 10 gün boyunca Tayyare Kültür Merkezi'nde teşhir edileceğini belirten Er, "Yapılan çalışmalar davetiyeleriyle de dikkat çeker. Biz geçen yılki yarışmada, susuzluğa dikkat çekmek istemiştik. Bu yıl da davetiyelerimizle birilerine göre taş atarak insan haklarına işaret ettik. Yarışmanın galibinin Türkiye'den çıkması da bizi çok sevindirdi" diye konuştu. 

Ödül töreninin ardından konuklar, dereceye giren ve sergilenmeye değer görülen eserlerin bulunduğu sergileri gezerken, sanatçılar da eserlerini karikatür meraklılarıyla paylaştı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 11:45:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?