7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Uzan 10 bin YTL tazminat ödeyecek

Bursa'da 2003 yılındaki mitingde Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddia edilen Genç Parti Lideri Cem Uzan, 10 bin YTL tazminat ödemeye mahkum oldu. Başbakan Erdoğan'ın avukatı, tazminatın çok az olduğunu ifade ederek karara itiraz edeceklerini söyledi. 

Başbakan Erdoğan'ın kendisine hakaret ettiği iddiasıyla 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde Cem Uzan hakkında açtığı 100 bin YTL'lik manevi tazminat davasında karar çıktı. Bugünkü duruşmaya davalı Uzan ile davacı Erdoğan gelmedi. Davalı Cem Uzan adına duruşmaya katılan avukatı Nursun Özşahin, tarafların sosyal ve ekonomik durumlarının araştırılmasını talep etti. 

Başbakan'ın vekili olarak davaya katılan avukat Şule Yıldız ise buna itiraz ederek, "Davacı ve davalı, toplumda bilinen tanınan insanlardır. Ceza mahkemesindeki mahkumiyet kararı da dikkate alınarak davamızın kabulüne karar verilmesini istiyoruz" dedi. 

Davanın kısmen kabulüne karar veren mahkeme, davalı Cem Uzan'ı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 13 Haziran 2006 tarihinden itibaren uygulanacak yasal faizleriyle birlikte 10 bin YTL tazminat ödemeye mahkum etti. 

Başbakan Erdoğan'ın avukatı Şule Yıldız, duruşma çıkışında davanın 5.5 yıldır sürdüğünü ifade ederek, "Dava 2003 yılında açıldı. Uzun bir süre sonra karar çıktı. Hükmedilen tazminat çok düşük. Miktar yönünden tazminat tutarını temyiz edeceğiz. Karşı taraf da muhtemelen temyiz edecektir. Yargılama henüz bitmiş değil. Bozma ya da onamaya göre yargılama devam edecektir" dedi. 

Uzan'ın vekili ise açıklama yapmaktan kaçındı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 14:05:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?