7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Uzan'ın hapis cezası bozuldu

Bursa mitingindeki konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla 8 ay hapis cezasına çarptırılan Cem Uzan'ın davası, Yeni TCK'nın lehe olan hükümlerinin uygulanması için bozuldu.


13 Haziran 2003 tarihinde Gökdere Meydanı'nda düzenlenen mitingdeki konuşmalarından dolayı hakkında "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına madde-i mahsusa tayini ve isnadı suretiyle hakaret" suçundan dava açılan Cem Uzan, 4 yıl önce yargılandığı Bursa 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 8 ay hapis ve 693 milyon 569 bin lira ağır para cezasına çarptırdı.

Davalı Uzan kararı temyiz ederken, Yargıtay yerel mahkemenin kararını bozdu. Yargıtay bozma gerekçesinde ise Davalı Uzan'ın "Yeni TCK'nın lehe olan hükümlerinden yararlanması olarak belirtildi. Dosya yeniden Bursa 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilirken, Uzan önümüzdeki günlerde yine hakim karşısına çıkacak.

Bu arada aynı mahkeme, sanık Cem Uzan hakkında duruşmalara katılmadığı için gıyabi tutuklama kararı vermiş, ancak Bursa'ya gelen Uzan, savunmasının ardından serbest bırakılmıştı.

Öte yandan, Başbakan Erdoğan'ın kendisine hakaret ettiği iddiasıyla Uzan hakkında açtığı 100 milyarlık manevi tazminat davası halen sürüyor. Uzan'ın AK Parti'ye hakaret ettiği iddiasıyla açılan dava ise reddedilmişti.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2008 Pazar 13:25:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?