7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Uzan'ın tazminat davası ertelendi

Bursa mitingindeki konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla kişisel gelişim kitapları okuma cezası verilen Genç Parti (GP) Genel Başkanı Cem Uzan hakkında açılan 100 bin YTL'lik tazminat davasının görülmesine devam edildi. Zaman aşımına 4.5 ay kaldığı için karar çıkması beklenen dava, yine ertelendi. 

Başbakan Erdoğan'ın kendisine hakaret ettiği iddiasıyla 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde Cem Uzan hakkında açtığı 100 bin YTL'lik manevi tazminat davasının bugünkü duruşmasına, davalı Uzan ile davacı Erdoğan gelmedi. Başbakan'ın vekili olarak davaya katılan avukat Şule Yıldız, davalı Uzan hakkında 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin mahkumiyet kararı verdiğini belirterek, "Kalleş, gaspçı, kul hakkına tecavüz eden, eşkıya gibi sözler söylediği sabittir. Bu tür sözler her hukuk siteminde hukuki ve cezai sorumluluk içeren sözlerdir. Biz dosyanın yeniden temyiz süresinin beklenmeksizin karar verilmesini talep ediyoruz. Zira 4.5 ay sonra ceza davası zaman aşımına uğrayacaktır" dedi. 

Davalı Uzan'ın avukatı Nursum Özşahin ise, "Müvekkilim hakkında verilen karar mahkumiyet ya da beraat kararı olmayıp, hükmün açıklanmasının ertelenmesidir. Biz buna da Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz ettik. Daha sonuçlanmamıştır. Sonucunun beklenmesini istiyoruz" diye konuştu. 

Mahkeme, 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nin gerekçeli kararını ve davalı tarafın yaptığı itirazın sonucunun gönderilmesi için yazı yazılmasına karar vererek duruşmayı erteledi. 

8 Eylül'de Bursa 3. Asliye Ceza Mahkemesi, Başbakan'a hakaret suçundan sanık Cem Uzan'a öfke kontrol programı kapsamında 5 ayrı kişisel gelişim kitabı okuma cezası vermişti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 21:37:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?