7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Üzmez davasında yeni skandal!

Bursa'da Üzmez davasının mağduru B.Ç.'nin avukatının hiçbir baroya kaydının olmadığı ortaya çıktı.

Baro Başkanı Zeki Kahraman, kaydın silinip silinmediğini teyit ettirdikten sonra savcılığa ihbarda bulunacaklarını söyledi.

Mudanya'da 14 yaşındaki kıza cinsel istismar suçundan tutuklandıktan 6 ay sonra tahliye edilen yazar Hüseyin Üzmez davasında şok bir gelişme yaşandı. Üzmez'in cinsel istismarına maruz kaldığı iddia edilen B.Ç. ile yurtta, mağdurenin annesi L.Ç. ve Üzmez ile de cezaevinde görüştüğü öne sürülen avukat A.E.A.'nın hiçbir baroya kaydının olmadığı öne sürüldü.

17 Eylül'deki gizli yapılan 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya mağdur vekili olarak katılan avukat A.E.A.'nın kaydının, 26 Haziran tarihinde tebligat adresi göstermediği gerekçesiyle bağlı bulunduğu İstanbul Barosu'ndan silindiği ortaya çıktı. Kaydı silinen bir kişinin avukatlık yapmasının suç olduğu ifade edildi.

İstanbul Barosu'ndan söz konusu avukatın dosyasını istediklerini ifade eden Bursa Baro Başkanı Zeki Kahraman, "Belli bir baroya bağlı olmadan çalışmak, Avukatlık Kanunu'na göre mümkün değil. Avukatın kaydının silinmesinin kesinleşip kesinleşmediğini araştırıyoruz. Tabligat Kanunu'nun 35'inci maddesine göre, 15 günlük itiraz süresi var. Şayet kayıt silinmesi kesinleşmişse Bursa Cumhuriyet Savcılığı'na ihbarda bulunacağız. Ona göre konuyla ilgili soruşturma başlatılacaktır" dedi.

BURSA BAROSU'NDAN ÜZMEZ'İN DAVASINA GİREN AVUKATA SUÇ DUYURUSU

Bursa Barosu, avukatlık sicili adres bilgilerini güncellemediği için İstanbul Barosu tarafından silinen A.A. hakkında, yazar Hüseyin Üzmez'in yargılandığı cinsel saldırı davasında mağdurenin vekili olarak duruşmalara girmesi sebebiyle suç duyurusunda bulundu.

Bursa Baro Başkanı Zeki Kahraman, A.A.'nın avukatlık sicilinin 26 Haziran 2008 günü silindiğini, İstanbul Barosu'nun da bunu tebliğ etmesine rağmen A.A.'nın itiraz etmediğini kaydederek, "Bunun üzerine ismi levhadan kaldırılmış. Ancak A.A., avukatlık yetkisi olmadığı halde B.Ç.'nin müvekkili olarak 17 Eylül'de duruşmaya girmiş, ayrıca cezaevinde de ziyaret etmiş" dedi.

A.A. hakkında, Avukatlık Kanunu'nun 63. maddesine göre avukat olmadığı halde bu unvanı kullanmasından dolayı suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Zeki Kahraman, "Eğer dava açılırsa bu kişi 6 aydan 1 yıla kadar hapis talebiyle Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak" diye konuştu.

Öte yandan İstanbul Baro Başkanı Muammer Aydın da A.A.'nın sicilinin silinmesi bilgisinden haberi olmadığı yönündeki mazeretinin kabul edilemeyeceğini ifade ederek, "Her avukat faaliyette bulunduğu Baro bölgesinde bir büro edinmek durumundadır ve yapılan tebligatların kendisine ulaşılabilir olması gerekmektedir. Bunun sağlanması kendi sorumluluğundadır. Arkadaşlarımız kendisine 5-6 yıldır ulaşamamıştır" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 14:18:59
Güncelleme :20 Kasım 2008 Perşembe 18:19:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?