7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Üzmez davasında yeni soruşturma

Bursa'da, yazar Hüseyin Üzmez'in cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen B.Ç.'nin doğum raporuna başta "ulaşılamamıştır" cevabını verip, daha sonra gönderdiği iddia edilen İnegöl Devlet Hastanesi yetkilileri hakkında görevini kötüye kullanmak suçundan soruşturma başlatıldı.

Edinilen bilgiye göre, 14 yaşındaki B.Ç.'ye cinsel istismar suçundan yargılanan yazar Hüseyin Üzmez'in 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmasında mahkeme, anne L.Ç.'nin İnegöl Devlet Hastanesi'nde doğum yaptığını belirttiği, mağdure kızı B.Ç.'nin yaş tespiti için hastaneye müzekkere yazılarak, doğum kayıtlarının tastikli bir örneğini istedi. Hastane görevlileri, yaptıkları inceleme sonunda mahkemeye, doğum şekli "diğer" olarak belirtilen B.Ç.'nin doğum kayıtlarına "ulaşılamamıştır" cevabını verdi.

Bunun üzerine B.Ç., yaş tespiti için Bursa Devlet Hastanesi'ne gönderildi. Bu arada B.Ç.'nin yaşının belirlenmemiş olması, tutuklu olarak yargılanan Üzmez'e lehine olan Adli Tıp Kurumu raporunun da etkisiyle özgürlük getirdi.

Fakat mahkeme, mağdurenin yaşının 15 olması halinde suçun şikayete bağlı olması, kimsenin şikayetçi olmadığı için de Üzmez'in huhuken beraat ettirebilmesi açısından önemli olan B.Ç.'nin doğum kaydı için ikinci kez hastaneye yazı yazdı. Bu kez de kayıp kayıtlar bulunarak, mahkemeye gönderildi. Ve böylelikle minik mağdure B.Ç.'nin 1994 yılında dünyaya geldiği için yaşının 14 olduğu kesinleşti.

Daha önce 'bulunamadı' dendiği için mağdureyi Devlet Hastanesi'ne yaş tespitine gönderen mahkeme, adli mercileri yanıltığı iddiasıyla İnegöl Devlet Hastanesi yetkilileri hakkında görevi kötüye kullanmak suçundan soruşturma başlattı. İnceleme sonunuda kayıtların bulunamadığını belirten yetkililer, haklarında hazırlanan iddialarla hakim karşısına çıkacak.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2008 Cumartesi 10:59:31
Güncelleme :8 Kasım 2008 Cumartesi 11:03:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?