7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Üzmez önceki ifadesinden vazgeçti

Bursa’da 14 yaşındaki B.Ç’ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Vakit Gazetesi yazarı 76 yaşındaki Hüseyin Üzmez’in yargılanmasına Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı.

Duruşmaya babası Bekir Ç. ve ağabeyi ile gelen B.Ç. için 2 psikolog görevlendirildi. Psikologların sakinleştirmeye çalıştığı B.Ç. duruşma salonunda zaman zaman ağladı. Mahkeme heyeti, B.Ç’nin ruhsal sağlığını dikkate alarak izleyicisiz olarak sürdürmeye karar verdi.

Kola içirdiler

25 yıla kadar hapsi istenen Hüseyin Üzmez, ifadesinde, soruşturma aşamasında daha önce söylediklerini kabul etmedi. Üzmez, "Suçlamaları kabul etmiyorum. Mağdure, İstanbul’da yanıma geldiği zaman da dahil, kendisini hiçbir zaman görmedim, cinsel istismarda bulunmadım" dedi.

B.Ç’nin ailesini tanıdığını, İnegöl’de buluşup lokantaya gittiğini kabul eden Hüseyin Üzmez, sözlerini şöyle sürdürdü: "Özdilek alışveriş merkezinde yemeğe gittiğimde, tanımadığım kişiler bana kola içirdi. Rahatsızlandım. Daha sonra B.Ç, annesi Livaze ve ben Mudanya’ya gittik. Ben eve gelince ikisini lokantaya gönderdim. Saat 19.00’da yanlarına geleceğimi söyledim. B.Ç’ye cinsel istismarda bulunmadım."

Şikayet yok

Mahkemede "kızına cinsel istismarda bulundurmak" suçundan 20 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Livaze Ç. yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Livaze Ç. Hüseyin Üzmez’in kızı ile yanlız kalmadığı gibi, kızının bu konuda kendisine şikáyette bulunmadığını savundu. Baba Bekir Ç. de eşi ve Hüseyin Üzmez’den şikáyetçi olmadığını, artık duruşmalara katılmak istemediğini söyledi.

İfadesini reddetti

B.Ç. ise Hüseyin Üzmez’in cinsel istismarıyla karşılaşmadığını, annesinin suçsuz olduğunu söyledi. Annesiyle Üzmez’in İstanbul’daki evine gittiklerinde iddia edildiği gibi cinsel istismarla karşılaşmadığını ileri süren B.Ç. "Daha önceki soruşturmalarda verdiğim ifadeleri kabul etmiyorum. Kimseden şikáyetçi değilim" diye konuştu.

DURUŞMADA SÖZ ALAN PSİKOLOG NE DEDİ

Mağdure yoğun korku içinde

Duruşmada söz alan psikologlardan Duygu Noyan, B.Ç’nin sanıklar tarafından kendisine yapıldığı öne sürülen cinsel istismar iddialarıyla ilgili konuşmaktan sürekli kaçındığını gözlediklerini söyledi. Noyan, yaptıkları görüşmelerde mağdure B.Ç’nin yoğun bir şekilde korku ve panik içinde olduğunu saptadıklarını da belirtti. Yaklaşık 40 dakika süren yargılama, tanıkların dinlenmesi, eksik evrakın beklenmesi için 28 Ekim gününe ertelenirken, sanıkların tahliye istemleri kabul edilmedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 10:06:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?