7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Üzmez yarın hakim karşısında

BURSA'da, ‘14 yaşındaki kıza cinsel istismar’ suçlamasıyla tutuklanan ve hakkında 25 yıla kadar hapis cezası istenen Vakit Gazetesi yazarı 76 yaşındaki Hüseyin Üzmez'in yargılanmasına yarın devam edilecek.


Hüseyin Üzmez iddiaya göre bir süredir ilişkisi olan 36 yaşındaki L.Ç. adlı kadının 14 yaşındaki kızı B.Ç. ile evlenmeye kalkıştığı, İstanbul ve Mudanya'daki evinde defalarca cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla geçen 25 Nisan günü Mudanya'da gözaltına alınmış, sorgusunda B.Ç. ile evlenmeyi düşündüğü, o nedenle birlikte olduğunu söylemişti. Mudanya Sulh Ceza Mahkemesi 26 Nisan günü Hüseyin Üzmez ile suça yardımcı olduğu gerekçesiyle B.Ç.'nin annesi L.Ç.'yi tutuklamıştı. B.Ç. ise Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı.


Hakkında 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, dava açılan Hüseyin Üzmez ile ‘kızını fuhuşa teşvik’ suçundan 20 yıl hapsi istenen L.Ç.'nin yargılanmasına yarın devam edilecek.


Bursa E Tipi Cezaevi'nde yaşlılar koğuşunda tutuklu bulunan Üzmez'in soruşturma aşamasında şikayetçi olan, ilk duruşmada ise şikayetini geri alan B.Ç. ile babası Bekir Ç.'nin ifade değişikliklerinden sonra, yarınki yargılamada da tahliyesini isteyeceği öğrenildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 12:51:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?