7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Vahşetin sanığı otopsi istedi

Bursa'da biber gazı sıkarak etkisiz hale getirdiği işadamını domuz bağıyla öldürdükten sonra cesedini beton bağlayarak dereye attığı iddia edilen sanığın duruşmasında, ölen işadamının mezarının açılarak otopsi yapılması talep edildi.

5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "canavarca his saikıyla kasten ve tasarlayarak adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen E.A. (50), tekrar hakim karşısına çıktı. 8 yıldır tahsil edemediğini iddia ettiği alacağı için işadamı Süleyman Aktaş'ı (39) biber gazı sıkarak etkisiz hale getirdikten sonra, domuz bağıyla boğarak öldürdüğü öne sürülen zanlı bu kez de susma hakkını kullandı. Soğukkanlılığıyla dikkat çeken sanık E.A., işadamının boğularak değil, kalp krizi sonucu öldüğünü iddia ederek, "Adli Tıp Kurumu çok vahim bir hata yapmıştır. Adli Tıp Kurumu'ndan alınacak yeni rapora göre savunma yapacağım" dedi.

Bunun üzerine duruşmaya müşteki olarak katılan öldürülen işadamının karısı Ş.A. (30), "Savunma yapacak bir şey yok" deyince gerilen tarafları polis yatıştırdı.
Sanık avukatı Burçak Ataman Kuş ise öldürülen işadamının mezarının kazılarak yeniden otopsi yapılmasını ve kalp rahatsızlıklarının araştırılmasını istedi. Müdahil avukatı Olcay Göçüm ise Adli Tıp Kurumu'ndan yeni bir rapor alınmasına gerek olmadığını dile getirdi.

Yürümekte güçlük çektiği için duruşmaya koltuk değnekleriyle katılan maktulün 79 yaşındaki babası S.A. ise, "Oğlumu öldürürken çektirdiği eziyet yetmiyormuş gibi bir de onun kalp krizinden öldüğünü iddia ediyor. Böyle şey olmaz" dedi.

Mahkeme fethi kabir talebini reddederken, öldürülen işadamının kalp rahatsızlığı olup olmadığıyla alakalı Sosyal Güvenlik Kurumu'na yazı yazılmasına karar verdi. Duruşma, eksikliklerin tamamlanması için erteledi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 13:05:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?