7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Vahşetin sanığı yargılanmaya başlandı

Bursa'da biber gazı sıkarak etkisiz hale getirdiği işadamını domuz bağıyla öldürdükten sonra cesedini beton bağlayarak dereye attığı iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı. 

Soğukkanlılığıyla dikkat çeken sanık, özür dileyerek savunma yapamayacağını belirtirken, öfkeli maktul yakınlarının sanığa tehditler savurarak saldırmak istemesi polisler tarafından engellendi. 

5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "canavarca his saikiyle kasten ve tasarlayarak adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen E.A. (50) ilk kez hakim karşısına çıktı. 8 yıldır tahsil edemediğini iddia ettiği alacağı için işadamı Süleyman Aktaş'ı (39) biber gazı sıkarak etkisiz hale getirdikten sonra, domuz bağıyla boğarak öldüren zanlı susma hakkını kullandı. Soğukkanlılığıyla dikkat çeken sanık E.A., mahkemeye yazılı savunma verirken, "Kendimi toparlayamadığım için susma hakkımı kullanmak, affınıza sığınarak savunma yapmak istemiyorum" dedi. 

Koltuk değnekleriyle geldiği duruşmada müşteki olarak ifadesi alınan baba S.A. (79) sanığın cezalandırılmasını isterken, "Benim oğlum şirket sahibi insandı. Müteahhitlik yapıyordu. Kaybolduğu gece rüyamda cinayeti gördüm. Cenabı hak bana suçu bunun işlediğini gösterdi. Oğlumu bu sanık, parası için öldürdü" diye konuştu. 

Duruşmaya müşteki olarak katılan öldürülen işadamının eşi Ş.A. (30) da sanıktan şikayetçi oldu. 

Müştekilerin avukatı Olcay Göçüm ise, cinayetin tek bir kişi tarafından işlenmesinin mümkün olmayacağını iddia ederek, "Suçun işleniş biçimi ve öldürülen Süleyman Aktaş'a yapılanlar göz önüne alındığında olayda bir başkalarının da bulunduğu ihtimali kuvvetlidir. Sanığın telefon görüşme kayıtlarının incelenmesini istiyoruz. Olay günü kiminle görüştüğünün belirlenmesini talep ediyoruz" dedi. 

Duruşma çıkışında maktul yakınları, sanığa "Seni keseceğiz. Gününü göreceksin" diye tehditler savurdu. Sanık avukatına çıkışan maktulün karısı Ş.A. ise "Onun yüzünden ben dul, 3 çocuğum yetim kaldı. Sende hiç mi vicdan yok. Onu gibi birini nasıl savunursun" diyerek tepki gösterdi. Olaylar polisin araya girmesiyle yatışırken, ertelenen dava olaysız bir şekilde sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 17:02:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?