7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Valisi, Yangın Gözetleme Kulesi'nde

Bursa Valisi Şahabettin Harput, orman yangınlarına karşı alınan tedbirleri yerinde görmek için Maksempınar Yangın Gözetleme Kulesi'nde incelemelerde bulundu. 

Maksempınar Yangın Gözetleme Kulesi ve İlk Müdahale Ekipleri Birimi'nde inceleme yapan Harput, yangın kulesine çıktı. Yapılan incelemelerin ardından kulede küçük bir tatbikat yapıldı. Bursa Orman Bölge Müdürü Ali Girgin, telsizle merkeze haber vererek ormanda yangın çıktığını söyledi. Daha sonra merkezden gelen anonsla olay yerine hareket eden ekiplerin çalışmaları Harput'tan tam not aldı. Daha sonra basın mensuplarına açıklama yapan Harput, orman yangınlarını engellemek için bazı kararlar aldıklarını söyledi. Aldıkları kararların bütün kurumlara bildirildiğini ifade eden Harput, "İnsanlarımızın hala şuursuzca yaptığı bir hata var. O da tarlalarda bulunan anızların yakılmasıdır. Anızın yakılması hem orman yangınlarına sebibeyet vermekte, hem de toprağa ve onun içinde yaşayan canlılara zarar vermektedir. Bundan sonra anız yakan tarla sahipleri hakkında kanuni işlem başlatılacaktır. Biz bu konuda aldığımız kararları emniyet ekipleri ve jandarma güçlerine bildirdik. Doğal ortamın bozulmasına asla müsaade etmeyeceğiz" dedi. 

ORMANLIK ALANLARIN YAKINLARINDA BİLE PİKNİK YAPMAK YASAK 

Orman alanlarının artık yanmaması için çok önemli tedbirler alındığını söyleyen Harput, "Alınan kararla ormanlık alanların yakınlarında bundan sonra piknik yapmak yasak. Yapanlar hakkında ise yine cezai müeyyide uygulanacaktır. Ancak biz istiyoruz ki vatandaşlarımız, birşeyleri yasak olduğu için değil, kendisi istediği için yapsın. Biz üzerimize düşen ne varsa yapacağız. Bu ormanlar sadece bir kişinin değil, hepimizin. Ormanlar bizim can yeleğimiz. Hepimizin bu ormanlara sahip çıkması gerekir" dedi. 

Vali Harput, işçilerin çalışma şartlarının zorluğuna dikkat çekerek, işçilere teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2008 Çarşamba 12:50:28
Güncelleme :27 Ağustos 2008 Çarşamba 12:53:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?