7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Vatandaşlara su sayacı uyarısı!

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, hava sıcaklıklarının gece sıfırın altına düştüğünü belirterek, vatandaşlardan su sayaçlarını dona karşı korumalarını istedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, "Bilindiği üzere hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altına düşmüştür. Bu soğuk hava dalgası Türkiye genelinde olduğu gibi ilçemizde de etkisini göstermektedir. Bundan dolayı günlük hayatta aksamalara yol açan soğuklar, su sayaçlarına da ciddi zarar vermektedir. Zarar gören su sayaçları, vatandaşlarımıza sıkıntı teşkil ettiği için ilçe ve ülke ekonomisine de ciddi zarar vermektedir. Su sayaçlarının soğuk kış günlerinde donmasını önlemek için vatandaşlarımıza ikazda bulunmak istiyoruz. Su sayaçları ve iç tesisatta yer alan ana kolon boruları soğuğa karşı yalıtımlı olmadığından, suyun kullanılmadığı zamanlarda donmaktadır. İzocam, cam yünü, bez parçası, talaş, boru kılıfı gibi maddelerle kaplanmalıdır. Sayaç yeri rüzgar almayacak şekilde düzenlenmelidir. İçme suyu borularının geçtiği yerler hava akımına maruz bırakılmamalı, kırık camlar yenilenmelidir. Donmuş olan sayaçlara ve su borularına sıcak su dökülmemeli, hiçbir şekilde ateş ve benzeri ısıtma yöntemleriyle ısıtılmamalıdır. Bu şekilde ateşe veya sıcak suya maruz kalan su borularında çatlamalar meydana gelmektedir. Gövdesi patlayan sayacın ise tamir imkanı olmadığından, bu sayaçlar hurdaya çıkıyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 15:00:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bülent Yılmaz IP: 212.156.58.xxx Tarih : 29.12.2008 16:46:05

Bu haber kesin yılın en bomba haberi.. Böyle çarpıcı ve böyle büyük bir habercilik başarısına imza atanları yürekten tebrik ediyorum.. Türkiye Sizinle Gurur Duyuyor...