7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Vergi dairesi kuyrukları bezdirdi

Bursa'da 700 bin nüfusun yaşadığı Yıldırım ilçesi ile birlikte Osmangazi ilçesindeki motorlu araçlar mükelleflerine de hizmet veren Yeşil Vergi Dairesi Et Ba Şubesi, yoğun ilgi karşısında yetersiz kalıyor.


Bursa'da özellikle fenni muayene harçları ve 'borcu yoktur' yazısı için Nilüfer ilçesinde bulunan Yeşil Vergi Dairesi yerine Ankara Yolu Et-Ba binasında bulunan şubeyi tercih eden mükellefler, uzun kuyruklara giriyor. Otosansit'te faaliyet gösteren Karayolları Fenni Muayene İstasyonu'nun şehir merkezine yakın olması sebebiyle tercih edilmesi yüzünden Et Balık içeresinde faliyet gösteren Yeşil Vergi Dairesi Et-Ba şubesi önünde uzun kuyruklar oluşuyor.


Vatandaşlar, Maliye'ye para ödemek için geldikleri yerde, yarım saati aşkın süre beklemenin eziyet olduğunu belirterek Gelir İdaresi yetkililerinden Osmangazi'de uygun bir yerde Yeşil Vergi Dairesi'nin şubesinin açılarak buradan da para yatırma imkanı sağlanmasını istedi.

İhsaniye'deki vergi dairesinden sonra Hasanağa yakınlarındaki kontrol istasyonuna gitmenin uzak olması, araç sahiplerini Otosansit'teki muayene istasyonuna sevk ediyor. Otosansit'te yaşanan yoğunluktan Et Ba şubesi de nasibini alıyor. Fenni muayenenin tamamen özel sektöre geçmesi halinde yoğunluğun kısmen azalabileceği belirtiliyor.

İha
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2008 Pazar 15:31:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?