7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Veterinerlik Fakültesi'nde mezuniyet

Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi 26. dönem mezunlarını verdi. 

Veterinerlik Fakültesi'nde yapılan mezuniyet törenine, Rektör Yardımcısı Erdal emel, Veterinerlik Fakültesi Dekanı Hasan Batmaz, Tıp Fakültesi Dekanı Müfit Parlak, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Halit Ertürk, mezun olan öğrenciler ve öğrenci aileleri katıldı. 

Törende konuşma yapan Batmaz, bu yılki mezuniyet töreninin ayrı bir anlam taşıdığını söyleyerek, mezun olan öğrenci sayısının azlığına dikkat çekti. İngilizce derslerinin zorunlu hale gelmesi sebebiyle mezun olan öğrenci sayısında düşüş olduğunu belirten Batmaz, "Fakülte olarak birçok başarının altına imza attık. Bunlardan en önemlisi hayvan hastanesinin hizmete girmesi oldu. 

Burada birçok öğrencimiz çalışma ve kendilerini geliştirme imkanı buldu. Yapılan çalışmalar neticesinde Avrupa standartlarına ulaşmayı başardık. Mezun sayılarımızın az olması ise bu başarının altında yatan bir diğer etkendir. Yaptığımız çalışmalar sonucunda bundan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) görev alan meslektaşlarımız, burada doktoralarını yapabileceklerdir. Halk sağlığı açısından veteriner hekimlerin önemi büyüktür. Mezun olan öğrencilerimizin, mezun olduktan sonra işleri bitmiyor. Asıl görevleri bundan sonra başlayacaktır. Meslek hayatı boyunca sürekli bir şeyler öğrenmek ve bunları uygulamak hepimizin asli görevidir" şeklinde konuştu. 

Dönem birincisi olarak okulu bitiren Ezgi Akdeşir, anı kütüğüne plaket çakarak, mezuniyet pastasını kesti.

.
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 17:03:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?