7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Wakeboard şampiyonları belli oldu

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından 4-5 Ekim tarihlerinde Osmangazi Belediyesi’nce hayata geçirilen Türkiye’deki ilk Telli Sukayağı Tesisi olan SUKAYPARK’ta gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonası, çekişmeli geçen mücadeleler sonunda tamamlandı. 

Şampiyonaya Sapanca, İstanbul, Kocaeli, Antalya ve Bursa’dan sporcular katıldı. 5 takımdan 30 sporcunun katıldığı şampiyona, 18 yaş altı ve üstü erkekler, 18 yaş altı ve üstü bayanlar ve erkek ve bayan takımları kategorilerinde gerçekleştirildi. Takımlar kategorisinde erkeklerde Maltepe Akyunus Balık Adam Kulübü birinci, Osmangazi Belediye Spor Kulübü ikinci, Kayak Öğretmenleri Derneği üçüncü oldu. Bayanlarda ise Kayak Öğretmenleri Derneği birinci, Bursa Alternatif Sporlar Kulübü ikinci, Osmangazi Belediyespor Kulübü üçüncü oldu. 18 yaş üstü bayanlar kategorisinin birincisi Nergis Onaran, ikincisi Sevda Özgüven ve üçüncüsü Tayyibe Özdemir oldu. 18 yaş üstü erkekler kategorisinin birincisi Murathan Uçar, ikincisi B ora Atalay ve üçüncüsü de Erdem Güneş oldu. 18 yaş altı bayanlarda yalnızca Beril Bilir adlı sporcu şampiyonaya katılırken, 18 yaş altı erkeklerde birinci Abdullah Doğruer, ikinci Yalçın Üncül ve üçüncü de Hakan Karadeniz oldu. 

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, kente bugüne kadar 30’un üzerinde spor tesisi kazandırdıklarını söyleyerek, “Telli su kayağı için Türkiye’deki ilk tesisi hizmete açmaktan onur duyuyoruz. Haziran ayında bu tesisi hizmete açtığımızda burada yabancı sporcular kayak yapıyordu. Henüz iki ay geçmeden tesisimizde kayak yapan Bursalı sporcular dünya şampiyonasında derece aldılar. Bundan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. 

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Asbaşkanı Yılmaz Akyunus, “Osmangazi Belediyesi’nin hizmete soktuğu Sukaypark ilk kez gerçekleştirilen Telli Su Kayağı Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı. Bu durum bundan sonra gerçekleştirilecek olan Türkiye ve Avrupa Şampiyonaları’nın burada yapılması için büyük bir avantaj sağlıyor” dedi. 

Türkiye’nin su sporları otoritelerini Bursa’da buluşturan Türkiye Şampiyonası’nın, 17-18 Ekim’de yine SUKAYPARK’ta gerçekleştirilecek olan Avrupa Su Kayağı Şampiyonası öncesinde milli sporcularımız için önemli bir hazırlık merkezine dönüştü. 

Henüz 3 ay gibi kısa bir geçmişi olmasına karşın binlerce ziyaretçi ağırlandı. 2 bin 500 genç tesiste kayak yaptı. SUKAYPARK sayesinde Bursa’da artık bir su sporları kültürü oluşmaya başladı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2008 Pazar 18:04:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?