7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Yağış Marmara'yı felç etti

Bursa'da sağanak yağış sebebiyle bazı okullar başta olmak üzere yaklaşık 250 işyeri ve evi su bastı. 

Aniden bastıran ve yaklaşık 10 dakika süren sağanak yağış kenti göle çevirdi. Birçok araç yolda kalırken, şehrin bazı yerlerinde devrilen ağaçlar maddi hasara sebep oldu. 

Kentte trafik felç olurken, özellikle ana okullarda mahsur kalan öğrencileri aileleri kurtardı. 

Başta Santral Garaj civarı olmak üzere kenar mahalleleri sağanak yağıştan dolayı su basarken, devrilen ağaçlar trafiğin felç olmasına sebep oldu. Yağıştan dolayı özellikle bodrum katları su basarken çatılardan düşen tuğla ve tahta parçaları da araçlarda maddi hasara sebep oldu. Dükkânlarını su basan vatandaşlar ellerine aldıkları süpürge, kova ve paspaslarla suları temizlemeye çalıştı. Ayrıca yağıştan dolayı kentin birçok yerinde elektrikler kesildi. İtfaiye ve polis ekipleri olaylara müdahale etmekte yetersiz kaldı. 

Birçok vatandaştan aynı anda ihbar alan itfaiye ve polis telefonları adeta kilitlenirken, itfaiye ekipleri ile vatandaşlar arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı.
Merinos İlköğretim Okulu anasınıfı öğrencileri okulda mahsur kaldı. Öğrencileri aileleri kurtarırken, minikler çok korktukların belirtti. Ayrıca Vatan Mahallesi anaokulunun ise yağış ve fırtınadan dolayı çatısı uçtu. 

Özellikle santral Garaj ve Demirtaş Paşa köprü altında bulunan alt geçitlerde biriken suda mahsur kalan araçları kurtarmak isteyen vatandaşlar ilginç görüntülerin yaşanmasına sebep oldu. 

Suyun içinde yüzer haldeki aracında mahsur kalan vatandaşlar araçlarının üzerine çıkarak uzun süre yardım gelmesini bekledi. Yardım gelmeyince çevrede bulunan vatandaşlar belden yukarısını soyunup suya girerek mahsur kalan araçları iterek çıkardı. Çevrede bulunan vatandaşlar tarafından alkışlanan vatandaşlar, "Daha insanlık ölmedi, darda kalan vatandaşlara yardım etmek lazım" şeklinde konuştu. 

Vatandaşlar, kentte altyapı sorununun büyük boyutlarda olduğun belirterek, her yağmurda caddelerin suyla dolduğunu ifade etti. 

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 21:19:28
Güncelleme :17 Eylül 2008 Çarşamba 21:22:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
elif IP: 88.236.48.xxx Tarih : 17.09.2008 22:01:51

O yagmurdan sonra tam 2 buçuk saat trafikte mahsur kaldıktan sonra anladık ki maalesef Bursa'nın altyapı konusunda pek çok eksiği var..