8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Yalçın, BUSİAD'i ziyaret etti

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Bursa Sanayiciler ve İşadamları Derneği'ni (BUSİAD) ziyaret ederek, son dönemde yaşanan ekonomik gelişmeleri değerlendirdi. 

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, BUSİAD Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Ziyarette, İl Başkan Yardımcıları Işıl Zeliha Gençoğlu Maydaer, Refik Özen ve Nagıp Vardar da hazır bulundu. Yaşanan ekonomik gelişmelerin gündeme geldiği ziyarette, iş dünyası temsilcileri sorunlarını aktarırken, Sedat Yalçın da var olan sıkıntıların çözümü adına her türlü adımı attıklarını belirtti. BUSİAD Başkanı Arif Özer, ekonomik sıkıntıların had safhaya çıktığı bir dönemde yapılan ziyaretin anlamlı olduğunu ifade ederek, "Tekstilde sıkıntı var. Otomotivde sıkıntı var. 'Krizden nasıl çıkarız?' diye planlar yapıyoruz. İşçi çıkarmamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu yüzden AK Parti Bursa İl Başkanı'nın yaptığı ziyaretin zamanlaması önemli" dedi. 

Bursa'nın Türkiye ekonomisindeki yerine dikkat çeken Arif Özer, tekstilin gözden çıkarılamayacak bir alan olduğunu anlattı. Bursa'nın katma değeri yüksek ürünler ürettiğini vurgulayan Özer, bu sebeple kentin dinamik bir yapıya sahip olduğunu söyledi. Artık otomotivdeki ara malların dahi ucuz olduğu için ithal edildiğine değinen Özer, Türkiye'nin yatırım ve istihdam sistemine geçmesi gerektiğini belirtti. Döviz kurunda yaşanan dalgalanmanın ihracat yapan sanayici için büyük bir sorun olduğuna dikkat çeken Özer, "Bu sorun çözülürse biz kazandığımız parayı koyacak yer bulamayız. Bu sayede cari açığk da küçülecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in gündeme getirdiği teknik üniversite fikrini biz sanayiciler olarak destekliyoruz. Biz de yıllardır bu konuyu gündeme getiriyorduk. Sanayiyle iç içe olan bir üniversitenin Bursa'ya ciddi katkıları olur" diye konuştu. 

Sanayicilerin sorunlarını dinleyen AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın da gündemde olan ekonomik krizin etkilerini değerlendirmek için böyle bir ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi. Türkiye'nin son dönemde önemli bir değişim yaşadığını aktaran Yalçın, kamunun yeniden yapılandırıldığını söyledi. Özel sektörde kalite ve verimliliğin hedeflendiğini aktaran Yalçın, "Hükümet olarak bunların planını yapıyoruz. İşadamlarıyla işbirliği içerisinde olmamız bu açıdan önemli. Bursa sanayi alanında ciddi anlamda bilgi birikimine sahip, bunu etrafına aktarması gerekiyor. Bursa sanayiyi en iyi okuyan kent. Tekstil sektörü Bursa için vazgeçilmezdir. Yıllardır Çin faktörü konuşuldu. Önlem alanlar krizden daha az etkilendi. Son dönemde yaşanan ekonomik kriz birden ortaya çıkmadı. Şu an için alınabilecek önlemler yeterli olmayacaktır. Ekonomik kriz dünyada daha büyük boyutlarda hissedilmesine rağmen Türkiye'de etkileri şu an için azdır. Türkiye'nin yaşanan krizden çok fazla etkilenmemesinin birçok sebebi var. Bunlardan bir tanesi kamu borçlarının dengeli bir yapıya sahip olması. Özel sektörün borçlanmasının da yurt dışı kaynaklı ve uzun vadeli olması. Ayrıca artık bankacılık ve finans sektörümüz eskiye oranla daha sağlam. Biz daha önce defalarca kriz yaşadık. Bence yaşanan krizlerden ders aldık. Ve ayağımızı yere daha sağlam basmayı öğrendik" şeklinde konuştu. 

Dünyada yaşanan ekonomik dalgalanmanın Türkiye'yi büyük ölçüde etkilememesinin en önemli sebepleri arasında borçlanmadaki disiplin olduğuna dikkati çeken Yalçın, "Türkiye'de kamu bütçesinde artık bir denge var. Bankacılık sistemindeki açıklar kapatıldı. Yeteri kadar döviz stokumuz var. Türkiye'de popülist politikalardan dolayı daha önce devletin kaynakları boşa harcanıyordu. Bizim dönemimizde artık bu sona erdi. Biz var olan gerçekleri baz alarak karar alıyoruz. Bizim sanayicimiz krizle nasıl başa çıkacağını da geçmiş tecrübelerinden dolayı biliyor. Bizim krizi nasıl fırsata çevirebileceğimizi düşünmemiz lazım. Hükümet sanayicilerin sorunlarını çözmek için yapıcı adımlar atmaktadır" dedi. 

BUİSAD Yönetim Kurulu üyelerinin sorularını cevaplayan Yalçın, sorunları önümüzdeki hafta Ankara'da yapılacak il başkanları toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a aktaracağını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 14:10:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?