7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Yalçın, memurların sıkıntılarını dinledi

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, sivil toplum örgütlerinin görevinin alternatif projeler üreterek, hükümete sunmak olduğunu söyledi. 

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın Kamu-Sen'e bağlı sendika temsilcilerini ziyaret ederek, sıkıntılara kulak verdi. 6 aydır sivil toplum örgütleriyle görüşme trafiğinde olduklarını belirten Yalçın, "Sivil toplum örgütleri ülkemizin hafızası durumundadır. 2002 öncesi ülkemizde var olan enflasyon belası, en çok sabit gelirlileri etkiledi. Bizim hedefimiz devletin mevcut yapısının verimli şekilde kullanılmasıdır. Biz devletin millete verdiği hizmeti kaliteli hale getirmek istiyoruz. Ülkemizde sendikacılık sosyal sorumluluğu yüklenmeye başladı. Sivil toplum örgütlerinin görevi alternatif projeler üretip hükümete sunmaktır. Ortak akıldan değerli fikirler çıkar. Devletin denetleyici ve düzenleyici yönünü ortaya çıkarmalıyız" dedi. 

Türkiye'nin mevcut şartlarını bildiklerini ve devletin kendilerine sunacağı şartların farkında olduklarını kaydeden Türkoğlu, "AB ülkelerinde memurlara verilen özlük haklarının bizlere de verilmesini iktidar partisinden bekliyoruz" diye konuştu.
Öte yandan ziyarette Hizmet-Sen Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Yılmaz da itfaiye çalışanlarının çalışma saatleri hakkında yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Çalışma saatlerinin arttırılması ile personel açığının giderilemeyeceğini kaydeden Yılmaz, kendilerine muatap bulamadıklarından yakındı. 

Sıkıntıları dinleyen İl Başkanı Yalçın ise konunun ciddiyetini bildiğini ve en kısa zamanda çözüm arayışı içerisine gireceklerini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 17:27:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?