8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Yalnız değillerdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "30 yıldır Türkiye terör belasından kurtulmak için canla başla mücadele ediyor. İnlerinden çıkmışlardır, sığınacak yer bulamıyorlar. Birlik beraberlik içinde bunları kahru perişan edeceğiz" dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, gazi ve şehit ailelerine Bursa'daki Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde iftar yemeği verdi. Bakan Çelik, gazi ve şehit ailelerini kapıda karşılayarak, tek tek hatırlarını sordu. Yemeğe, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Vali Şahabettin Harput, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalcın, CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan, Bursa milletvekilleri,siyasetçiler ve çok sayıda gazi ve şehit ailesi katıldı. Yemek öncesi
Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kara şehitliğin önemini anlatan kısa bir konuşma yaptı.
Yemek konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bağrı yanık şehit anaları, babaları, eşleri, kardeşleri, çocukları, eli öpülesi insanlarla aynı sofrada bulunduğu için çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Konuşmanın en zor olduğu ortamdır bu ortam. Kelimelerin bittiği bir atmosferi yaşıyoruz. Hayatında insan çocuk sahibi olmak ister, neslinin devam etmesini ister. Ama ömrünün baharında yavrunuz alıp götürülüyor. Bu hüznün, isabet ettiği gönülleri nasıl bizar ettiğini hepimiz biliyoruz. Allah
milletimize bir daha yaşatmasın ama şunu unutmayalım çok zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Düşmanı bol olan bir millet konumundayız. Bize bu toprakları çok görenler, Cumhuriyetin kuruluşunda da yüz binlerce gencimizin şehit olmasına sebep olmuşlardır. Siyasetçiler olarak bizim görevimiz terör belasından memleketimizi kurtarmaktır. Burada politika yok. 30 yıldır Türkiye bu beladan kurtulmak için canla başla mücadele ediyor. İnlerinden çıkmışlardır, sığınacak yer bulamıyorlar. Birlik beraberlik içinde bunları
kahru perişan edeceğiz" diye konuştu.
Cumhuriyet, demokrasi, bayrak, devlet, din gibi şehitliğin de ortak bir değer olduğunu anlatan Bakan Çelik, "Bu ortak değer etrafında diğer parti temsilcileriyle buluştuk. Sizlere ve bizlere yönelen şer güçlere karşı iftar yemeğinde beraber olduk. Bundan sonra da sizlerle beraber yine bir araya gelmek istiyoruz. Bazı aileleri evlerinde ziyaret edip hüzünlendik. Bu yemeği de sanki sizi evinizde ziyaret etmiş gibi algılayın bizi. Hepimizin size bakışı böyledir ve böyle de olacaktır" şeklinde konuştu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öymen ise, şehitler sayesinde Türk milletinin özgür yaşadığını dile getirerek, şehit ailelerinin tüm millete emanet olduğunu, iktidarıyla muhalefetiyle şehit ailelerinin taleplerini yerine getirmek zorunda olduklarını belirtti.
MHP Bursa Milletvekili Hamza Hamit Homriş de, kutsal vatanı kurtarmak için gül bahçesine girer gibi kara toprağa giren şehitlerin kendilerine emanet olduğunu söyleyerek, onların derdinin herkesin derdi olduğunu vurguladı.
Vali Harput da, Türk milletinin belli değerler için yaşadığını, bunların da bayrak, vatan ve kutsal değerler olduğunu ifade etti. Ecdadın yüz binlerce şehit verip, bu toprakları vatan edindiğini hatırlatan Harput, şehitlere en büyük mertebeyi Allah'ın verdiğini anlattı.
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği (TÜMŞAD) Bursa Şube Başkanı Turgut Çakmak ise düzenlenen yemek için Bakan Çelik'e teşekkür ederken, sıkıntılarını dile getirdi. TOKİ'nin yaptığı evlerden yararlanamadıklarını söyleyen Çakmak, kendilerine kolaylık gösterilmesini istedi.
Konuşmaların ardından şehit aileleri adına TÜMŞAD Bursa Şube Başkanı Turgut Çakmak tarafından Bakan Çelik'e plaket verildi. Yemeğin sonunda bir şehit babasının olduğu 'Ya Gazi Ol, Ya Şehit' şiir ise ailelere duygulu anlar yaşattı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2008 Pazar 10:52:29
Güncelleme :21 Eylül 2008 Pazar 10:55:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?