8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Yaralı köpek kurtarılmayı bekledi

Bursa-İzmir yolu üzerinde bir otomobilin çarptığı yavru köpek, duyarlı bir otobüs şoförü ve yolcuları tarafından yol kenarına alınmasına rağmen 3 gün boyunca kurtarılmayı bekledi. Öldü zannedilerek müdahale edilmeyen köpeğe, açlık ve susuzluktan ölmek üzereyken Osmangazi Belediyesi ekipleri sahip çıktı. 

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz pazar günü İzmir Yolu Gül Kavşağı altında bir otomobilin çarptığı yavru köpek yaralandı. Arka ayakları ve beli kırıldığı sanılan yavru köpek, uzun bir süre yol ortasında kaldı. Saatte yüzlerce aracın geçtiği İzmir yolundaki yaralı köpeğin imdadına, Uludağ Üniversitesi hattında çalışan otobüs şoförü yetişti. Yol ortasında yaralı olarak yatan köpeğin yaşadığını fark eden otobüs şoförü Şeref Alan (40), yolcularından izin alarak yol kenarında durdu. Ardından otobüsten inen
birkaç yolcusu ile birlikte yavru köpeği yol kenarına götüren Alan, insanlık görevini yaptığını düşünerek yoluna devam etti. 

Bu sırada polis ve belediye ekiplerine bilgi veren Alan, 3 gün sonra tekrar aynı güzergahta çalışmaya başlayınca yaralı köpeğin hala bıraktığı yerde yattığını fark etti. 

Küprülü kavşağın çimlerinde yatan köpeğin açlık ve susuzluktan iyice bitkin hale düştüğünü gören Alan, yavru köpeğe su ve simit yedirmeyi denedi. Başarılı olamayan Alan, bu sefer Osmangazi Belediyesi Hayvan Barınağı yetkililerinden yardım istedi. 

3 gün boyunca yol ortasında ölümü bekleyen köpeğe yardım eli uzatmayan yetkililere tepki gösteren Alan, "Pazar sabahı sefere çıktım. Yol ortasında köpek yaralı bir şekilde yatıyordu. Durdum ve içerideki yolcular ile birlikte köpeği yol kenarına aldık. Belediye yetkililerine haber verdik. Ancak bugünle beraber 3 günden beri bu köpek aç ve susuz. Ayakları kırık olduğu için yürüyemiyor. Duyarsızlık sebebiyle kazada ölmeyen köpek, açlıktan susuzluktan ölecek" diyerek hayvanseverleri göreve davet etti. 

Kısa bir süre sonra olay yerine gelen yetkililer, çimlerin üzerinde ölmek üzere olan köpeğe sahip çıktı. Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvan Barınağı'na götürülen küçük köpeğin ameliyat edilerek tedavi altına alınacağı öğrenildi. Osmangazi Belediyesi yetkilileri ise vatandaşların bu tür konularda kendilerini ulaşmaları gerektiğini, bunun için vardiyalı sistemde çalıştıklarını dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 16:07:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
berke kokal IP: 88.240.164.xxx Tarih : 2.01.2009 17:43:03

ya ben acayip hayvanseverim izmirde yaşıyorum keşke o ilçede yaşasaydımda o köpeğe yardım etseydim birde yavru aç susuz o acıya nasıl daynmış helal olsun ben 12 yaşındayım babamdan köpek istiyorum ama almıyor yardıma muhtaç köpeklere de ara sıra yemek veriyorum sokaktaki köpekleri seviyorum çok seviyorum hayvanları bu köpekte nasıl dayanmış hem aç hem susuz küçücük yüreği nasıl dayanmış kıyamam vallahi kıyamam