7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Yasak aşk davası

Bursa'da, yatak odasında çırılçıplak yakaladığı eşiyle sevgilisini öldürdüğü iddia edilen 4 çocuk babasının yargılanmasına başlandı. Oğlu öldürülen müşteki ise, sanık hakkında, "Bu sanık tavuk bile kesemez. Bu işte başkalarının parmağı var" dedi. 

Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "tasarlayarak adam öldürmek ve eşini öldürmek" suçundan iki ayrı müebbet hapsi istenen M.O. (39), bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Karısından şüphelenmeye başladığını anlatan M.O., "Daha önce tanıdığım Recep F. (36), ailesiyle tartışınca bize geldi. Kendisini evimizde misafir ettik. Ancak eşim o gittikten sonra benden ayrılmak istediğini söyleyince şüphelendim. Olay gecesi de eşim Nazlı O. (29) ile Recep F.'yi yatakta birlikte çıplak vaziyette görünce, mutfaktan aldığım bıçakla her ikisini de öldürüp namusumu temizledim" dedi. 

Duruşmaya müşteki olarak katılan, olayda ölen Recep F.'nin babası S.F. (58) ise, oğlunun dönercide çalıştığını söylerken, "Sanık M.O., eşiyle birlikte oğlumla önceden tanışıyorlardı. Olay akşamı, sanık karısını dövmüş, eşi de oğlumdan yardım istemiş. Gelirken bira ve sigara getirmesini de söylemiş. Saat 03.00'de oğlum evlerine gittiğinde birlikte oturmuşlar. Sonra onu evlerinde yatırmışlar" diye konuştu. 

Ancak olay öncesinde sanığın peşinde iki kişinin olduğunu öğrendiğini belirten S.F., şunları söyledi: "Olay akşamı evlerinin önünde 21 plakalı bir araçla iki kişinin ayrıldığını görenler olmuş. Sanığın eşini erkeklere pazarladığını duymuştum. Hatta karısının birkaç kez Gönen'e babasının yanına gittiğini duydum. Bu olayda başkalarının parmağı olabilir. Sanık tek başına bu işi yapabilecek biri değil. O tavuk bile kesemez. Anlattıkları doğru değil. Olayın yaşandığı evin etrafında görülen iki şüphelinin araştırılmasını istiyorum." 

Öldürülen Nazlı O.'nun babası V.T. (68) ise, damadının yalan söylediğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Olaydan 15 gün önce yanlarına geldim. Kızıma kendisini götürmek istediğimi söyledim. Ancak bana 'Her ailede böyle şeyler olur' diyerek kavgalarının normal bir şey olduğunu, bu evliliği sürdürmek istediğini söyledi. Ancak bu adam benim kızımı kötü yola düşürdü. Şikayetçiyim, en ağır cezayla cezalandırılsın." 

Şahitler arasında yer alan sanığın polis memuru olarak görev yapan eniştesini de dinleyen mahkeme heyeti, olay anında evde olan sanığın kızları B.O. ile T.O.'nun dinlenmesine karar vererek davayı erteledi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2008 Çarşamba 16:31:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?