7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Yaşlı çift, sobadan zehirlenerek öldü

Bursa'da 1 ay önce köyden oğullarının yanına gelen yaşlı çift, doğalgazlı ev yerine terastaki odada kömür sobasıyla ısınmak isteyince zehirlenerek öldü.

Edinilen bilgiye göre, havaların soğuması üzerine yalnız yaşadıkları Keles'in Haydar köyünden merkez Yıldırım ilçesi, Sinandede Mahallesi, Vardar Sokak üzerindeki çocuklarının yanına gelen 3 çocuk ve 7 torun sahibi Muharrem (76) ve Ayşe Akın (70) çifti, kaldıkları 3 katlı evin teras katındaki tek göz odada sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldü. Sabah saatlerinde annelerinin yanına giden öğretmen Ziya Akın, anne ve babasının cansız bedeniyle karşılaşınca durumu polise bildirdi.

Akşam yatmadan önce anne ve babasının sobasını kontrol ettiğini ifade eden Ziya Akın, "Annemle beraber odayı havalandırdık. Sobada sadece kor vardı. Beni kor aldattı. 'Bir şey olmaz' diye düşünüp alt kattaki evime girdim. Saat 06.30 sıralarında sabah namazına kalktım. Kontrol etmek için yanlarına gittiğimde ikisi de ölmüştü. Doktorlar kömürden zehirlendiklerini söyledi. Her akşam sobalarını biz yakıyorduk ve yatmadan önce de kömür sobasını çıkartıyorduk" dedi.

Olay yerinde inceleme yapan savcılık, yaşlı çiftin ölümüyle alakalı soruşturma başlattı.

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 13:15:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?