7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Yaşlı çift Keles'te defnedilecek

Bursa'da doğalgazlı binada kömür sobasından sızan gazdan zehirlenen yaşlı çiftin cenazesi, savcının incelemesinin ardından yakınlarına teslim edildi.

Edinilen bilgiye göre, havaların soğuması üzerine yalnız yaşadıkları Keles'in Haydar köyünden merkez Yıldırım ilçesi, Sinandede Mahallesi, Vardar Sokak üzerindeki çocuklarının yanına gelen 3 çocuk ve 7 torun sahibi Muharrem (76) ve Ayşe Akın (70) çifti, kaldıkları 3 katlı evin teras katında bulunan tek göz odadaki sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti. Sabah saatlerinde kaldıkları odaya giden öğretmen Ziya Akın, anne ve babasının cansız bedeniyle karşılaşınca durumu polise bildirdi.

Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından yakınlarına teslim edilen cenazeler, Yıldırım Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla Keles'in Haydar köyüne götürüldü.
Anne ve babasının kaldığı teras katındaki odada doğalgaz olmadığını belirten Ziya Akın, "Annem ve babam bize yük olacaklarını düşündükleri için köyden gelmek istemedi. Israr ettik, terasta bir göz oda yaptık. Binada doğalgaz var. Biz doğalgazla ısınıyoruz. Kendileri daha iyi ısınmak için kömür sobası yakmak istedi. İsteselerdi doğalgaz tesisatı rahatlıkla çatı katına çekilirdi" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 14:28:52
Güncelleme :20 Kasım 2008 Perşembe 14:38:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?