7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Yaşlı konukevinde dayak iddiası

Bursa'da hayatta kimsesi olmayıp mal varlıklarını bağışladıkları kurum tarafından konukevinde bakılan 2 kadına bakıcının şiddet uyguladığı ileri sürüldü. 

Şikayet sonrasında biri şuuru kapalı olmak üzere 2 yaşlı hastaneye kaldırıldı. 

Tedaviye alınan yaşlı kadın, kendisinin dövüldüğünü belirterek, "Beni o bakıcının yanına değil, Gürsu'daki kendi evime götürün. Cennetlik olursunuz" diye gazetecilere yalvardı. 

Hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan iki yaşlı kadının hergün dayak yediği iddiaları üzerine harakete geçen polis ekipleri, 1 yıldır çalışan bakıcıyı gözaltına alarak ifadesine başvurdu. 

Kükürtlü Mahallesi'ndeki konuk evinde kalan Hatice Yıldırım (91) ve Sabriye Kumlu'nun (77) komşuları 1 yıldır kendilerine bakan 57 yaşındaki Ş.S. tarafından son günlerde dövülerek darpedildiğini ileri sürdü. Durumun polise bildirilmesinin ardından harakete geçen ekipler, yaptıkları incelemenin ardından evde şuuru kapalı bulunan 91 yaşındaki Hatice Yıldırım ve vücudunda çok sayıda morluklar bulunan 77 yaşındaki Sabriye Kumlu'yu ambulans ile Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. 

Komşuların şikayeti üzerine akşam saatlerinde kendi evinde gözaltına alınan bakıcı Ş.S ise iddiaları kabul etmedi. Kurum yetkilileri de 1 yıldır çalışan bakıcıya sahip çıktı. Kurumun her türlü hassasiyeti göstererek yaşlıların bakımını üstlendiğini belirten yetkililer, dayak iddialarını kabul etmediler. Polis şahit olarak, 10 gün önce işe başladığı belirtilen diğer bakıcı Rabia Doğan'ı Çekirge Polis Karakolu'na götürülerek ifadesine başvurdu. 

10 gün önce işe başladığını ifade eden Rabia Doğan, "İşe başladım ve Ş.S. bana yapmam gerekenleri öğretiyordu. Onun bu yaşlılara yaptıklarını görünce dayanamadım. Onları azarlıyor, dövüyordu. Tuvalet ihtiyaçları gelmesin diye çok az yemek yediriyordu. Bana ise bu durumu birilerine söylediğim takdirde işten attıracağı yönünde tehditler savuruyordu. Bende ilk zaman sesimi çıkartamadım. O evden gidince ben bu kadınlara yemek yediriyordum. O yüzden beni çok seviyorlar. Bu kadın herkesi kandırıyor. Komşular 1 yıldır bu Ş.S.'den şikayetçiymiş" dedi. 

Dövüldüğü ileri sürülen 77 yaşındaki Sabriye Kumlu da hastanede tedavi altına alınırken, çekim yapan kameremanlara Gürsu'daki evine gitmek istediğini belirtti. Birkaç kez bakıcısının kendisine vurduğunu belirten yaşlı kadının tedirgin davranışları dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 12:12:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?